CHP eski İl Başkanı Tunç Aytur son yolculuğuna uğurlandı

CHP eski İl Başkanı Tunç Aytur son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın eski il başkanlarından ve 1998-2002 dönemi Aydın Barosu Başkanı Tunç Aytur, son yolculuğuna uğurlandı.

2008 ile 2011 yılları arasında CHP Aydın İl Başkanlığı ve 1998-2002 yıllarında da Aydın Baro Başkanlığı yapan ve akciğer yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Avukat Tunç Aytur (72), son yolculuğuna uğurlandı. Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan Aydın eski Baro Başkanı Aytur için ilk önce Aydın Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP’liler, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ve avukatlar katıldı.
“ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ VE HAKKI VARDIR”
Adliye önünde düzenlenen törende Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt yaptığı açıklamada Aytur’un vefatı nedeniyle üzüntü duyduklarını ifade ederek; “İkinci evi olan Aydın Barosu ve Aydın Adliyesi’nin önünde 40 yıldan fazla bir süre onurla taşıdığı cübbesiyle birlikte değerli büyüğümüz Tunç Aytur’u yolcu etmek üzere bir aradayız. Ne yazık ki son aylarda ardı ardına sevdiğimiz insanları, meslektaşlarımızı kaybettik. Dilerim ölüm uzun süre bizden uzak olsun. 1942 yılında doğan Başkanımız, 1964 yılında Atatürk’ün ‘Hiçbir kurumun kuruluşunda duymadığım mutluluğu duydum’ diyerek açılışını yaptığı Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1969 yılından bu yana avukatlık cübbesini onur ve şerefle taşıdı. Kendisi Aydın Barosu’nun bir mensubu ve başkanı olarak hizmet vermiştir. Çok büyük emekleri ve hakkı vardır. Başta ailesi olmak üzere tüm meslektaşları, arkadaşları, dostları ve sevenlerine sabır ve de başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.
Adliye önünde düzenlenen törenin ardından CHP eski İl Başkanı Tunç Aytur’un naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Efeler Beycamii’ne getirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da cenaze namazı öncesi Aytur’un yakınlarına taziyede bulundu. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Selahiddin Çetindoğan, CHP ilçe başkanları, CHP’liler, avukatlar ve Aytur’un yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Aytur’un cenazesi, Kuşadası Eski Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.