CHP İl Başkanı Ali Çankır'dan, 1 Mayıs mesajı

CHP İl Başkanı Ali Çankır'dan, 1 Mayıs mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında AKP iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulunurken, işçi ve emeklilere güzel günlere az kaldı müjdesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır'ın 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü mesajı şu şekilde:

 

Bir Mayıs işçinin, emekçinin, alın terinin bayramında bu yıl bu bayramı hakkedip kutlanması gereken milyonlarca vatandaşımız iktidarın keyfi ve plansız yönetim şekli yüzünden çalışmak zorunda kalıyor. Bu vicdanlarımızda bir yara, gönüllerimizde bir hüzün yaratsa da gelecek güzel günlere olan inancımız ve umudumuz sayesinde mücadele etmeye devam ediyoruz. 
İşçinin, emekçinin ve alın terinin düşmanı Akp iktidarı pudra şekerli lüks hayatlarını, yaşamını emeği ile geçindiren vatandaşlarımızın sırtına yükleyerek yaşamaya devam ediyor. 5’li çeteye tanıdığı kolaylık, verdiği desteğin yüzde birini dahi vatandaşından çok gören Akp iktidarı tarihte hak yiyen, garibanı ezen, işçiyi görmezden gelen bir iktidar olarak anılacaktır. Asgari ücret görüşmelerinde dahi tarafı emek değil güç odakları olan Akp iktidarı bu zorlu pandemi döneminde tam kapanma adı altında işçilerimizin sağlıklarını kaderine terk etmiş, emekçi kardeşlerimiz için tek bir olumlu ayrıcalık, hak tanımamıştır. 
Yüreği emekten yana atan, hakkın ve alın terinin değerini bilen tüm vatandaşlarımız bu iktidara gereken dersi verecek, kapanma döneminde işçilerin hayatını yok sayıp işe gönderdiniz bizde sizi gönderiyoruz diyerek iktidarın tek taraflı biletini kesip yolcu edecek ve Akp iktidarı tarihin tozlu raflarına kaldıracaktır.
Pandemi döneminde sosyal belediyecilik anlayışı ile hemen hemen her vatandaşa ulaşan, işçinin ve emekçinin dostu olan CHP’li belediyelerimiz yaptığı hizmetler ile tarih yazarken, iktidar sınıfta kaldı. Partimizin emek en yüce değerdir ilkesi doğrultusunda belediyelerimiz derde derman anlayışla halkın gönlünde takdir kazanmış, emeğin ve emekçinin her zaman yanında olmuştur.   
Aklın, bilimin değil de koltuk kaygısı ile kararlar alıp ülkemizi salgının yayılmasında 1 numara yapan iktidara rağmen gece gündüz mesai kavramı gözetmeyen sağlık çalışanlarımızın bu dönemde verdiği emekten, gösterdiği fedakarlıktan ötürü kendilerine minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Sağlık çalışanlarına verilen sözlerin ve haklarının bir an önce teslim edilmesi pandemi döneminin kahramanlarının en temel hakkıdır.
Tüm emekçi kardeşlerimin içinde bulunduğu bu umutsuz günlerde asla umutlarını yitirmemelerini umutsuzluğun kışını bırakıp, umudun baharını hep birlikte örgütleyeceğimizi söylemek istiyorum. Az kaldı yaşanacak günlerin en güzeline, az kaldı halkın iktidarını hep birlikte kurmamıza. İşçisiyle, emekçisiyle hep birlikte az kaldı hakkımız olanı almaya. 
Bu duygu ve düşüncelerle adaletsizliklerin ve haksızlığın son bulmasını, emeğin değerinin hep en yüce değer olmasını, aydınlık günlerde sokaklarda, meydanlarda hep birlikte çok büyük bir coşkuyla 1 Mayıs’ı kutlamayı temenni ediyor, tüm emekçi hemşehrilerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.