CHP İlçe Başkanı Mersin; 15 lira nerdee, 55 lira nerde?

CHP İlçe Başkanı Mersin; 15 lira nerdee, 55 lira nerde?

AKP yöneticilerinin acilen cevaplaması için bu soruyu buraya bırakıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Aydın-Denizli Otoyolu İhalesinde gelinen son noktayı değerlendirdi.

Mersin yazılı basın açıklamasında, "Kıymetli Aydınlılar, öğrendiğimiz kadarıyla 8 iptalin ardından geçtiğimiz Cuma günü Aydın-Denizli otoyolu ihalesi yapılmış. Ve yine öğrendiğimiz kadarıyla 6 firma ihaleye katılmış… Tabi bu hükümet için, hele bir de konu 8 kez iptal edilmiş, başlanamamış bir iş olunca erken konuşmamakta, ilk kazmanın vurulduğu güne kadar beklemekte fayda var… Ancak ben yine de tüm iyi niyetimle, ihalenin sorunsuz sonuçlandırılacağı ve işe başlanacağına olan sonsuz inancımla, hem bilgilenmek hem de kamuoyunun bu vesileyle bilgilenmesi amacıyla çeşitli sorular sormak isterim. Tabi bu sorularımı da sormadan evvel örneklerine bakıp kamuoyunu mevcut örnekler üzerinden de bilgilendirmek isterim" ifadelerini kullandı.

Polat bora Mersin açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi: "Hepinizin malumu mevcut yaklaşık 100 km. uzunluğunda Aydın - İzmir otoyolunun kullanım ücreti 6tl, yine 56 km uzunluğunda İzmir – Çeşme otoyolu 4.5tl, 182 km uzunluğunda Niğde – Mersin otoyolunun kullanım bedeli ise 16.25tl ve son örnek olarak 322 km uzunluğa sahip Adana – Urfa otoyolunda bir binek aracın geçiş bedeli Karayolları tarifesine göre 18,50tl.

Şimdi bütün bu örnekleri neden verdim?

Tamamı Karayolları tarafından işletilen bu otoyolların kullanım bedelleri dikkate alındığında, yaklaşık olarak bağlantı yollarıyla birlikte 163 km. olacağını öğrendiğimiz Aydın – Denizli otoyolu kullanım bedelinin de 13-15 tl civarında olması gerektiğini bekliyoruz…

Şimdi kamuoyunda dolaşan bir takım haberlere göre bu otoyolumuzda 5 euro / cent / km olarak belirlenmiş bir bedel varmış.

Yani iddia doğruysa 13-15 tl ye kullanmamız gereken bu yol bugün bitmiş olsa yaklaşık 7 euro gibi bir bedelle kullanacağız. Yani bugünkü kurla 55 liraya yakın bir bedel.

15 lira nerdee, 55 lira nerde?

Şimdi buradan yetkililerin, AKP yöneticilerinin acilen cevaplaması için bu soruyu buraya bırakıyorum.

Evet AKP’li arkadaşlar, biz bu yol bittiğinde Aydından Denizli’ye 15 liraya mı gideceğiz, 55 liraya mı GİDEMEYECEĞİZ…

15 lira diyebiliyorsunuz ne ala… 55 lira diyorsanız, hele bir de işin altından GİDEMESEK de ödeyeceğimiz Euro cinsinden geçiş garantisi çıkar da vatandaşa geçse de geçmese de ödeyeceksiniz denirse yandı gülüm keten helva…

1polat-bora-mersinnnn.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.