CHP İlçe Başkanları Çerçioğlu'nun yanında yer aldılar

 

Aydın'ın CHP'li ilçe başkanları Nazilli'de bir araya geldiler. Geleneksel hale getirilen başkanlar toplantısının sonuç bildirgesinde iki karar alındı.

Birinci karar; mevcut CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık seçiminde desteklenmesi yönündeydi. Bu açıklama şaşırtmadı. Beklenen açıklamaydı.

İkinci karar ise; şimdilik CHP İl Başkanı sıfatını taşıyan Barkan Kalınomuz'un dikkatinin çekilmesiydi.

Olacak iş değil!

Adam il başkanı yani merkez ilçe dahil tüm ilçe teşkilatlarının başı konumunda ama düştüğü durum içler acısı…

Baş konumundayken altındaki ilçe başkanları tarafından adeta kendisine ayar veriliyor. Tabiri caiz ise adeta kulağı çekiliyor.

Kimse böyle küçük düşemez herhalde. Daha doğrusu kimse kendisini böyle küçük düşüremez. Ne demişler, "Kişinin kendine yaptığını kötülüğü kimse yapamaz."

Kalınomuz başkanlığındaki İl Yönetiminin artık hiç bir hükmü kalmamıştır. İlçe başkanlarının deklerasyonu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu haklı kılmıştır. İlçe başkanları Başkan Çerçioğlu'nun yanında yer almışlardır. Başkan Çerçioğlu'nun Kalınomuz'a karşı eli iyice güçlendi. CHP Genel Merkezi de bu gelişmeyi elbetteki değerlendirecektir. CHP Genel Merkezi Kalınomuz mutlaka görevden alacaktır. İlçe başkanları sonuç bildirgesiyle il başkanlarını siyaseten itibarsızlaştırmışlardır. CHP Genel Merkezinden önce ilçe başkanları Kalınomuz'un elinden il başkanlığı mühürünü almışlardır.

Bu karardaki en büyük etken Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin çirkin bir şekilde kullanılmasıdır. Kalınomuz bu görüşmeyi siyasi bir fırsat olarak kullanmak isterken başına iş açtı. Neredeyse AK Parti milletvekilleri Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem ile birlikte ortak basın açıklaması yapacaktı. Bu yaklaşımı CHP tabanından çok büyük tepki aldı. Sonucunda da ilçe baştkanları kendisini deklerasyonla haddini bildirdiler.

En ağır yaklaşım ise CHP tabanından geldi. Taban Kalınomuz'u AK Parti saflarına katılması ve siyaseti orada yapmasını istendi. CHP'li yani kendi partisinin belediye başkanı Çerçioğlu'na haksızlık yapması kabul görmedi. Hırsının kurbanı oldu. Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş gibi o da Çerçioğlu'nun AK Parti'ye katılacağı imasında bulunması bardağı taşıran son damla oldu. AK Partili milletvekillerine hesap soracağına doğrular nitelikte açıklamalar yapması hiç yakışmadı.

İşte siyaset böyle bir meslek. Rakibine yumruk atarken düşünmelisin. Karşılığının kaç yumruk olacağını hesap edemiyorsan nakavt olursun.

Geleneksel İlçe Başkanları Toplantısı Kalınomuz için sonun başlangıcı olmuştur. CHP ilçe başkanları Çerçioğlu'nun yanında yer almışlardır.

Kalınomuz'un daha da küçük düşmemek için yapacağı en hayırlı girişim bellidir.

Bu saatten sonra en hayırlısı istifa etmesidir.

Bu işi genel merkeze bırakmaması kendi menfaatine olacaktır.

Kurultay nedeniyle CHP Genel Merkezi'nde hareketli günler yaşanıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Aydın'a şimdilim zaman ayırabilir mi bilinmez.

Fakatttttt…

5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak kurultaydan sonra bu iş kesin biter. Kurultaydan kim genel başkan olarak çıkarsa çıksın Kalınomuz dönemi Aydın'da son bulur.

Dediğim gibi bakarsınız kurultaya da kalmaz.

Kimbilir belki yarın, belki yarından da yakın…

Önceki ve Sonraki Yazılar