CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan memleketi Söke'ye ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan memleketi Söke'ye ziyaret

TBMM Katip Üyesi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan memleketi Söke'ye ziyaret

TBMM Katip Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, memleketi Söke’yi ziyaret etti. Söke ziyaretinde ilk durağı Söke Belediyesi oldu. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ı ziyaret eden Milletvekili Özcan Purçu’yu Başkan Toyran ile birlikte Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş karşıladı.
“SÖKELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın Ticaret Odası Başkanlığı döneminden bu yana çok iyi ilişkileri olduğunu belirten CHP Milletvekili Özcan Purçu; “İzmir Milletvekiliyim, ama Sökeliyim. Sökeli olmaktan da gurur duyuyorum” dedi. Türkiye sorunlarının yanında bölge sorunlarını meclise taşımakla yükümlü olduğunu bu anlamda Söke’nin de 24 saat hizmetinde olduğunu belirten Milletvekili Özcan Purçu; “CHP sayesinde Türkiye’nin ilk Roman milletvekili oldum. Bu CHP’nin tüm kimlikleri nasıl kucakladığının göstergesidir. Çok güzel bir ailenin içindeyim” dedi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’da, Sökeli Özcan Purçu’nun gerek Milletvekilliği gerekse TBMM Katip Üyeliği görevinde olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.
“HORMONLU GÜNDEMİ BIRAKIN, ASIL MESELELERE BAKIN”
Belediye ziyareti sonrası CHP Milletvekili Özcan Purçu, partisinin ilçe merkezine geçti. Sökeli hemşerileri ve partilileri ile buluşan Özcan Purçu, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de hükümetin Başkanlık meselesi ile gündem yaratmaya çalıştığını belirten Özcan Purçu hükümete seslenerek; “Hormonlu gündemi bırakın, asıl meselelere bakın” dedi.
15 günde 8-9 ile ve çeşitli ilçeleri gezdiklerini, yoğun bir çalışma dönemi içinde olduklarını belirten Özcan Purçu; “Yarın Türkiye gündemine ne geleceği belli değil. Referandum süreci yaşanabilir, hatta erken seçim söylentileri de gündemde bu nedenle hazırlıklı olmalıyız. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalıyız” dedi.
“Ülkede mülteci sorunu, Güneydoğu’da çatışma, ülke sınırlarının yanında savaş var, her gün şehit haberleri geliyor, işsizlik malum” diyen CHP Milletvekili Özcan Purçu; “Hükümetin tek derdi ise Başkanlık meselesi. Parlamenter sisteme ne oldu da Başkanlık sistemini istiyorsunuz. Siz şu anda iktidarsınız, hangi kararları alamıyorsunuz da başkanlık sistemini istiyorsunuz. Başkanlık sistemi şudur; yasama, yürütme ve yargı bir kişide toplanacak. Başkanlık sisteminde Başkan olan kişi parlamentoyu feshetme yetkisine sahip. Başkanlık sistemi dedikleri özgürlüklerin gasp edildiği, demokrasinin yok edildiği padişahlık sistemidir” dedi. “Biz tarım ekonomisinin düzelmesini, turizmin güçlenmesini ve halkımızın rahat yaşamasını istiyoruz” diyen Özcan Purçu; “Bırakın hormonlu gündemi. Vatanımızın, ülkemizin gerçek sorunlarına eğilelim” diye konuştu.
Milletvekili Purçu daha sonra partilileri ile sohbet etti, sorularını yanıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.