CHP’den adliyeye siyah çelenk

CHP’den adliyeye siyah çelenk

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararına karşı CHP Aydın İl Örgütü, Aydın Adliyesi önüne siyah çelenk koydu.

17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararına protesto etmek için Aydın’ın merkez Efeler ilçesi Bey Camii önünde toplanan CHP’liler yürüyerek Aydın Adliyesi önüne geldi. Ellerinde siyah çelenk ile Adliye Sarayı binası kapısına gelen CHP'liler, üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelengi adliye binası kapısına bıraktı.

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Efeler ilçe Başkanı Bayram İnci, Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, önceki Baro Başkanı Sümer Germen ile çok sayıda vatandaş "Adaletin kara günü" yazılı pankart açarak, 17 ve 25 Aralık davalarındaki takipsizlik kararını protesto ettiler.

Aydın Adliyesi önünde konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, 17 ve 25 Aralık operasyonları için çıkan takipsizlik kararı, "Adaletin kara günü" olarak nitelendirildi.

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi 17 ve 25 Aralık'ta "Türkiye'de yüzyılın yolsuzluğunun ortaya çıktığını" öne sürerek, “Bilindiği üzere 17 ve 25 Aralık 2013 de,  4 bakanın, onların çocuklarının, Halk Bankası Genel Müdürünün ve işadamı Rıza Sarraf gibi isimlerin merkezinde olduğu büyük bir yolsuzluk operasyonu başlatılmıştı.

Bu operasyonla bakan çocuklarının evlerinde yapılan aramalarda ayakkabı kutularından paralar çıkmış, 700 bin tl değerinde bir saatin bakana hediye edildiği tespit edilmiş, arazilerin belli vakıflara rant amaçlı nasıl peşkeş çekildiği ortaya çıkmış ve bunlar gibi daha birçok yolsuzluk olayının perdesi aralanmıştı. Yapılan operasyonun akabinde internet ortamına pek çok ses kaydı düşmüş ve bu ses kayıtları içinde Dönemin Başbakanı ve bugün Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen paraları sıfırlama diyalogu toplumda büyük bir infial yaratmıştı.

"BÜYÜK ÇALIYORSAN CEZASI YOK"

Başlatılan dava ile bizler yolsuzluk yapanların ceza almasını, adaletin yerini bulmasını beklerken tam tersi bir durum yaşanmaya başlanmıştır. Davayı açan savcıların, operasyonu yapan emniyet görevlilerinin yerleri değiştirilmeye başlanmış ve haklarında soruşturmalar açılmıştır. Herkes hırsızların yargılanmasını beklerken, hırsızlar cezasını çekmeli bu yolsuzluk davası aydınlanmalı diyerek toplumsal refleks gösterip sokaklara çıkan yurttaşlar yargılanmaya başlamıştır. Yani yolsuzluk operasyonu davasında yargılananlar korunmuş, ama yolsuzluğu protesto edenlere soruşturma ve cezalar yağmaya başlamıştır. Bu davanın neticesi ile adeta “büyük çalıyorsan cezası yok kardeşim” denmiştir.

"HIRSIZLAR HAFTASI İLAN EDİLSİN"

En sonunda ise bu büyük yolsuzluk davası hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Bu kararın ardından adalet sisteminin çürüdüğü, adaletin iktidardaki hâkim zümrenin elinde bir oyuncak olarak kullanıldığı gün yüzüne çıkmıştır. Bu sebeple bizler bugünü Adaletin Kara Günü olarak nitelendiriyor ve17-25 Aralık tarihlerinin Hırsızlar Haftası olarak ilan edilmesini, AKP Genel Merkezi’nin de bu kutlamalara ev sahipliği yapmasını talep ediyoruz” dedi.

Kararların takipçisi olacaklarına da vurgu yapan Saatçi, birlikte geldiği partililerle birlikte Aydın Adliye Sarayı binasından yürüyerek ayrıldı.

chp’den-adliyeye-siyah-celenk-005.JPG

chp’den-adliyeye-siyah-celenk-006.JPG

chp’den-adliyeye-siyah-celenk-007.JPG

chp’den-adliyeye-siyah-celenk-008.JPG

chp’den-adliyeye-siyah-celenk-009.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.