CHP Kadın Kolları Başkanı Erten, “Kadın Hakları konusunda

CHP Kadın Kolları Başkanı Erten, “Kadın Hakları konusunda

CHP Kadın Kolları Başkanı Erten, “Kadın Hakları konusunda ileri gittiğimiz söylenemez”

Gerçek Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Nebahat Erten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı. Erten"in açıklaması şöyle, “Sevgili Kadın Arkadaşlarım, Dünya Kadınlar Günü yada Dünya Emekçi Kadınlar günü her yıl 8 Mart"ta kutlanan ve Birleşmiş milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan Hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.
Bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Hepimize kutlu olsun. Ancak ülkemize baktığımızda pekte kadın hakları yönünden ileri gittiğimiz söylenemez. Atatürk"ün partisinin kadınları kurtuluş savaşında erkeği ile birlikte yurdu için savaşmış, ona lojistik destek sağlayarak düşmanı yurdundan kovmuştur.
Şeriatın eve ve peçeye mahkum ettiği kadını Mustafa Kemal Atatürk seçme ve seçilme hakkı ile beraber çalışma hakkı da vererek, günlük hayatın içerisinde geleceğine müdahale hakkı vermiştir.
Değerli arkadaşlar AKP hükümetinin iktidarda olduğu 11 yıl içerisinde kadın hakları yönünden bırakın ileri gitmeyi, kadının eve kapatılması amaçlanmış başı bağlı ve bağlı olmayanlar diye ayrıştırılmıştır.
Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış, son yıllarda kadın cinayetlerinde % 1400 artış olmuştur. Cinsel saldırıya uğrayan kadınların çoğu eski eş ve sevgililerin korku ve baskıları sonucu şikâyetçi bile olamamışlardır. Devletten koruma talebinde bulunan kadınların % 73"ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise % 27"si cinayete kurban gitmiştir. Daha dün bir kızımız 2 kere koruma istediği halde verilmemiş. En sonunda sevgilisi tarafından öldürülmüştür.
Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Başbakan kadının bedeni üzerinde de deney yapılması gerektiğine karar veriyor. Kürtajı yasaklıyor. Kaç tane çocuk yapacağına da müdahale ediyor.
Bakan çocuklarının evinden milyon dolarlar çıktı. Halk Bankası Müdürünün evinde kasalar dolusu dolar ve para sayma makinası çıktı. 17 Aralıktan sonra AKP hükümetinin icraatı sonucunda çıkan yolsuzluklar bizim çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini ipotek altına almıştır.
Yargı baskı altına alınmış, gazeteciler susturulmuş, ordu içeri atılmış, halk ikiye ayrılmış, AKP"yi destekleyenler, desteklemeyenler diye, Başbakan % 50"yi evde zor tutuyorum diyor. Türkiye cumhuriyetinin Başbakanı herkesin başbakanı değil midir? Kadın arkadaşlarım. Ülkemiz zor durumda yine bize büyük bir görev düşüyor. Ana olarak bacı olarak yurdumuzun kurtuluşuna geçmişte olduğu gibi destek vermeliyiz. Yurdumuza sahip çıkmalıyız. Bu güç bizde var. Haydi 30 Mart"ta sandığa. Kadınların gücünü bir kez daha gösterelim. 8 MART, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür.
Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.