CHP'li adaylar sel mağduru çiftçilerin dertlerini dinledi

CHP'li adaylar sel mağduru çiftçilerin dertlerini dinledi

CHP Aydın Milletvekili adayları ve İl Başkanı Hikmet Saatçi, baraj kapaklarının açılmasıyla sular altında kalan Aydın Ovası’ndaki çiftçinin ayağına gidip dertlerini dinledi.

CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde Aydın’dan milletvekili adayı göstereceği isimler sabah mazbatalarını aldıktan sonra selden zarar gören çiftçinin ayağına gitti. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatci, CHP milletvekili adayları Hüseyin Yıldız, Tayfun Talipoğlu, Fulya Üstündağ, dolan baraj kapaklarının açılmasıyla arazileri sular altında kalan Dalama bölgesine gittiler..
Yaşanan felaketin sorumlusu olarak DSİ’yi gösteren çiftçilerden Muharrem Kocabaş, "Bu ovadan ne insan yiyeceği, nede hayvan yiyeceği artık çıkmaz. Öncelikle nehir yatağının temizlenmesi gerekiyor. Çiftçi çok mağdur ama gören ilgilenen yok. Bu doğal afet değildir. Bu olayın yaşanmasında en büyük suçlu Devlet Su İşleridir. Nedeni ise menderes nehir yatağı dolmuş durumda. Menedersin kenarındaki ağaçlar nehrin ortasına kadar gelmiş bu nedenle suyolundan akmıyor. Bu sefer de su tarlalara yönetiliyor" ifadelerini kullandı.
‘ÇİFTÇİMİZİN DURUMU VAHİM’
Çiftçinin tek ümidi olan verimli arazilerin tamamen sular altında olduğunu ifade eden CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatci de, "Maalesef bu arazilerden çiftçimiz herhangi bir getiri sağlayacak bir işlem yapamaz. Bu yıl bu felaket nedeniyle bölge çiftçimiz bitmiş durumda. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz; lütfen sel altındaki bölge afet bölgesi kapsamına alınsın ve çiftçilerimize destek verilsin. Sayın Milletvekilimiz Metin Lütfi Baydar konuyla ilgili bir önerge verdi. Biz önergenin takipçisiyiz. Bölge çiftçisi desteklenmez ise üreticimiz esnafa, bankalara olan borcunu ödeyemez hale gelecektir. Çiftçimizin durumu vahimdir. Bu bölgede bundan sonra tarım değil ancak balık avlanır. Başka hiçbir şey yapılamaz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.