CHPLİ AKIN, "SİZE BU VEBAL YETER"

CHPLİ AKIN, "SİZE BU VEBAL YETER"

Cumhuriyet Halk Partisi Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, 600 kişilik öğrenci yurdunun boşaltılmasını eleştirdi ve öğrencilerin barınma sorunu yaşamasına neden olunduğunu belirtti.

Bu durumdan Koçarlı esnafı ve Koçarlı ekonomisinin de olumsuz yönde etkilediğini belirten Akın, "Biliyorsunuz, ilçemizde devlete ait yani Kredi Yurtlar Kurumu’nun bir öğrenci yurdu vardı. Hem öğrencilik hayatları boyunca ve sonrasında hemşehrilerimiz haline gelen öğrenci kardeşlerimizin barınma sorunu çözülüyor, hem de Koçarlı ekonomimize, esnafımıza da katkısı oluyordu. Gel zaman git zaman bu yurdu, çürük olduğu gerekçesiyle paldır küldür boşalttılar. 600 kişilik yurtta öğrencilere başınızın çaresine bakın kardeşim deyip geçtiler. Hâlâ yıkılmadı, tabi yıkacaklarmış" şeklinde tepki gösterdi.

AKP Hükümetinin yüzünden yeni eğitim ve öğretim yılının da yine sorunlarla açıldığını belirten Akın, "Şimdi yine bir eğitim yılı işte başlıyor. Öğrencilerimize kalacak yer yok!..
Soruyorum şimdi bu AKP Hükümetinin yetkililerine, kardeşim koca pandemi dönemi boyunca niye yattınız ağustos böceği gibi? Okulların yeniden açılacağı, öğrenci kardeşlerimizin tekrar geleceği belli değil miydi? Ne hakkınız var sizin insanları yersiz yurtsuz ortada bırakmaya? Bakanlığınız ne iş yapıyor sizin Allah aşkına? Kendi çoluğunuz çocuğunuz bu duruma düşseydi ne hissederdiniz? Reva görürmüydünüz bunu kendi çocuklarınıza? Fukaranın çocuğu nerede kalacak? Bu milletin cebinde para, evinde refah mı bıraktınız? Şimdi de çocuklarını öylece ortada bırak, nerede kalırsanız kalın. Yazık… Çok yazık… 

Koçarlı'nın yurdunun geri verilmesi çağrısında bulunan Akın, "Yani hep diyoruz ya bu millete bir faydanız yok ama bari zararınız dokunmasın ya! Yeter gerçekten bizi geçtik, çoluğumuzun çocuğumuzun sizden çektiği nedir? Verin ilçemizin yurdunu. Evlatlarımızı sokak ortasında da bıraktınız ya, işte size bu vebal yeter, almadığınız bir bu  kalmıştı bunu da aldınız, yazık size" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.