CHP’li Altıntaş AK Parti’ye kabak heykelini sordu

CHP’li Altıntaş AK Parti’ye kabak heykelini sordu

CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş, geçtiğimiz hafta Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun kadın-erkek eşitliğini anlatan heykele ret oyu vermesini eleştirdi, AK Parti grubuna Sakarya Belediyesi’nin kabak heykelini sordu.

AK Parti grubunun ret oyu verdiği maddenin ülke gündemine oturduğunu söyleyen CHP’li Altıntaş, “Artık hepinizin malumu olduğun üzere, geçtiğimiz hafta adı kadar Aydın şehrimiz, hiçbirimizin anılmasını istemediğimiz bir şekilde tüm Türkiye'de anıldı. Bizler kadın-erkek eşitliğine, ne yazık ki artışına dahi engel olunmaya kadın cinayetlerine, 8 Mart’a vurgu yapmak isterken, “hayır” a kalkan elleri, şehrimizin tüm Türkiye’de “kadın” a hayır diyen AKP muhalefetiyle anılmasına neden oldu” dedi.

‘Bu şehirde her zaman kadın adı yüceltilecek’

AK Partili Mustafa Arı’nın TARİŞ bahçesini depo olarak kullandığını hatırlatan Altıntaş, “Evet, AKP her ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu şehirde her zaman kadın adı yüceltilecek, daha da yukarı taşınacak. Ancak AKP’li meclis üyeleri ve eşinin müdürü olduğu kurumun bahçesini depo olarak kullanan sözcüleri, bundan sonra kadınların yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum. Bin bir anlamsız ve kifayetsiz kılıfla bu ayıp örtülür mü takdiri sadece ve sadece kadınlarımıza bırakıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.