CHP'li Altıntaş Eroğlu'na cevap verdi

CHP'li Altıntaş Eroğlu'na cevap verdi

CHP'li Barış Altıntaş yaptığı yazılı açıklamada; "Afyonkarahisar milletvekili Veysel Eroğlu gündeme gelebilmek için AKP’li diğer yandaşları gibi modaya uyup Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden bahsetmiş." dedi

Yazılı Açıklama yapan CHP Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Barış  Altıntaş şunları söyledi:

Afyonkarahisar milletvekili Veysel Eroğlu gündeme gelebilmek için AKP’li diğer yandaşları gibi modaya uyup Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden bahsetmiş. Barajlarla ilgili sadece kendisinin ve yandaşlarının inanacağı laflar etmiş.

Bu baraj mevzularını siz hariç herkes biliyor ama ısrarla sadece siz bilmek istemiyorsunuz, ya da doğrular sizi rahatsız ediyor. La fontenden masallar misali durmadan hikâyeler okuyorsunuz. Ama halk sizin bu hikâyelerinize inanmıyor ve her seçimde gereken cevabı veriyor.

Sayın vekil Aydın ilinde yapılan İkizdere Barajı, Sarıçay Barajı ve Dandalaz Barajlarını Aydın Büyükşehir Belediyesi yaptırıyor. Tüm maliyetini büyükşehir belediyesi yani Aydın halkı ödüyor. Barajlar hükümet tarafından yapılmıyor, bu bir devlet yaptırımı değil.

Devlet yaptığı yatırımın bedelini halktan almaz. Vatandaşın ödemiş olduğu paralarla bu barajlar Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıyor.

Lütfen bu konuda halkımızı yanıltmayalım. Aydın Büyükşehir Belediyesi yani Aydın halkı İkizdere Barajı için 72 Milyon TL bedel ödedi ve ödemeye de devam ediyor. İkizdere Barajı için daha 280 milyon TL bedeli Aydın halkı ödeyecek. Sarıçay ve Dandalaz barajlarının maliyetini hesapladığımızda Aydın Büyükşehir Belediyesi yani Aydınlı vatandaşlarımız toplam 934 milyon TL bedel ödeyecektir. Bunları Hükümet yapıyorsa bunlar devlet yatırımı ise bu bedeller neden ödeniyor. Hükümet maliyeti karşılıyorsa lütfen aydın halkından alınan 72 milyon TL’yi faizi ile Aydın halkına geri verin.

Barajlar ile ilgili tüm işler büyükşehir belediye meclisinden alınan karar ile imzalanan protokole göre maliyeti büyükşehir belediyesinden karşılanmak üzere DSİ tarafından yapılmaktadır. DSİ Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin taşeronudur. Tüm yapılan barajların, arıtmaların, terfilerin, isale hatların sahibi Aydın Büyükşehir Belediyesi-Aydın halkıdır.

Unutmayın ki Sayın Vekil “evin sahibi evi yapan usta değil, evi yaptıran parasını verendir.”

Düşünün ki bir ev alıyorsunuz. Bu ev için bankadan kredi çekiyorsunuz ve düzenli olarak krediyi ödüyorsunuz. Size soruyorum: Bu evin sahibi banka mı yoksa krediyi ödeyip evde oturan vatandaşı mı? Bu olay bu kadar basit yani.

Devlet olarak Aydın ilimize yatırım yapamadığınızdan ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile gündeme gelmeye çalışıyorsunuz. Yıllardır söz verip yapamadığınız gerçekleştiremediğiniz yatırımlar nedeniyle halkın karşısına çıkamıyorsunuz.

Esnaf, çiftçi, vatandaş ekonomik olarak entübe olduğu bir dönemde, devletin eli halkın cebinde, vatandaş geçim derdinde.

18 yıllık iktidarınızda ülkeyi getirdiğiniz durum ortada iken konuşmayı marifet sanıyorsunuz.

Yüzlerce esnaf borçları yüzünden canına kıymış intihar etmişken, geride kalan öksüz çocukların haline görmezden gelen bir dünyada yaşıyorsunuz iktidar olarak.

Sizin en marifetli yanınız, devletin mallarını, kurumlarını yok pahasına yandaşlarınıza satmaktır. Bu konuda dünyada rakibiniz bulunmaz durumda olduğunu düşünüyorum.

Sayın Vekil

“Doğru söz katarından belli olur”

Çalışan, proje üreten, halkın ve hakkın yanında olan Özlem Çerçioğlu devamlı vatandaşın yanında, vatandaşın hizmetinde.

Vatandaş ona güveniyor ve her zaman destek çıkıp her seçimde sayın vekil size en güzel cevabı verip Aydın otogarından yolcu ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.