CHP'li BAŞKANIN AKP İTTİFAĞI!!!

CHP'li BAŞKANIN AKP İTTİFAĞI!!!

Siyasi ayak oyunları bir bir ortaya çıkıyor.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti ve Söke Belediyesi encümen seçimlerinde CHP, AKP ve MHP'nin birlik-beraberlik içerisinde ortak hareket etme kararı aldığı yönündeki beklentinin gerçekleşmemesinin altından ayak oyunları çıkıyor.

GİZLİ KAHVALTININ MEYVALARINI TOPLUYORLAR

Söke Belediye Başkanı Toyran ve AKP Söke İlçe Teşkilatının aylardır süren yakınlaşmaları biliniyordu. Gizli kahvaltılı toplantıları basında yer bulan ikilinin her alanda anlaşmaya vardığı iddiaları delillerle sabitti. Birbirlerini eleştirmeyi bırakan Toyran ve AKP söke İlçe Yönetimi adeta bir elmanın iki yarısı gibi hareket ediyor. Bu birliktelik son olarak OSB Müteşebbis Heyeti ve encümen seçimlerinde su yüzüne çıktı. Toyran ve Gürer bu konuda yaptıkları açıklamalar da MHP'yi suçlayıcı beyanlarda bulunmuşlardı. Toyran ve Gürer'in yaklaşımlarıyla üç partinin ortak  hareket edeceği yönündeki özlenen hava bir anda olumsuza dönmüştü. Söke Belediye Meclisinin nisan ayı toplantısında meclis gündemi görüşülmeden önce yaşanan gelişmeler Toyran'ın bir kez daha AKP yakınlaşmasını gözler önüne serdi. Basına konu olan gizli kahvaltının meyvalarını toplamaya başlayan taraflar, Söke'nin dinamiklerine zarar vermekten de kaçınmıyorlar.
GÜRER VE TOYRAN'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

MHP Söke İlçe Başkanı Turgay Avcı yaşananlar üzerine yaptığı açıklamada, "Mecliste AK Parti ile CHP Grubu ittifak yaptılar. Biz hiçbir şekilde ne AK Parti’yi ne de CHP’yi dışlayalım demedik. Biz bütün partiler bir arada olalım istedik. Encümende daha önce 2 MHP’li bir AK Parti’li vardı. Bu noktada CHP’yi de dışlamak doğru değil. Biz her partiden birer isim olsun istedik. CHP, AK Parti ile yürümeyi kabul etti, hayır olsun. Biz Söke’ye faydamız olsun diye uğraşıyoruz ama engel teşkil edilmeye çalışıldı. Bu tutumu MHP olarak kabul etmemiz mümkün değildir” şeklinde tepki göstermişti.

toyran-ve-gürer-001.jpg

Hem Gürer hem de Toyran, Avcı'ya cevaben yaptıkları açıklamalarda çelişkiye düşmüştü. Gürer, "...Turgay Avcı’nın açıklamalarını da doğru bulmuyoruz. AK Parti ile CHP’nin ittifakı da söz konusu değildir…" demişti. Gürer'in bu açıklamasından habersiz olan Toyran'da, "Geçen dönem mecliste MHP ile AK Parti ittifak yapmıştı. Bunlar olağan şeyler. Geçen dönem ben yoktum." diyerek adeta Gürer'i yalanlamış ve gizli ittifak deşifre olmuştu.
Gürer; parti ilçe başkanlarıyla istişare yaptıklarını, Söke OSB Müteşebbis Heyeti ve encümen seçimlerinde ortak hareket etme kararı aldıklarını söylemiş daha sonra yaptığı açıklama ise; "...CHP Grubu ile ortak hareket ettiğimiz iddialarını da kabul etmiyoruz. Turgay Avcı’nın açıklamalarını da doğru bulmuyoruz. AK Parti ile CHP’nin ittifakı da söz konusu değildir...” demişti. 

Toyran ise; "Geçen dönem mecliste MHP ile AK Parti ittifak yapmıştı" sözleriyle bir nevi geçmişin hesabını gördüğünün mesjını vermişti. Toyran, "Geçen dönem mecliste MHP ile AK Parti ittifak yapmıştı. Bunlar olağan şeyler. Geçen dönem ben yoktum. OSB ile ilgili de bir sıkıntı yok. Geçen dönem ben yoktum, bazı arkadaşlar niye kırılıp alınganlık gösteriyor ki." demişti. Geçen dönem meclis ve OSB'de olmamalarını içerlediği anlaşılan Toyran'ın açıklamalarından da anlaşılan bunun sorumlusu olarak MHP'yi gördüğü şeklinde yorumlandı.

MHP ADETA BOYKOT KARARI ALMAYA ZORLANDI
MHP'nin boykot kararını sonradan öğrendiğini söyleyen Toyran'ın bu konudaki açıklamaları da tahrike yönelik yaklaşım olarak değerlendiriliyor. Toyran'ın, "Boykottan, meclis toplantısından yarım saat önce haberim oldu. Bence seçilmiş arkadaşlar seçmenlerine  karşı saygısızlık yaptılar. Gelip burada haklarını arayabilirlerdi.” demişti. Fakat bu açıklamasının devamında sarfettiği sözler hem samimiyetsizliğini ortaya koydu hem de geçmişin hesabını görmek için Söke'nin geleceği olan OSB üzerinden siyaset yaptığının itirafı oldu. Toyran bu konuda da yaptığı açıklama da, "Fatih Bozkaya’nın bundan önceki meclis toplantısında yaptığı bir saygısızlık vardı. ‘Yapamıyorsan bırak git’ gibilerden bir söz söylemişti. 'Anlamıyorsanız burada işiniz ne?’ demişti." sözleri şahsi hesaplaşmanın kanıtı oldu. 

OSB İÇİN MHP'YE İSİM DİKTE EDİLMESİ SAYGISIZCA YAKLAŞIM OLARAK GÖRÜLDÜ

Ortamı geren ve MHP'nin OSB ve encümende dışarıda kalmasına neden olan hamle yine Toyran'dan geldi. Söke OSB’yi iyi yerlere getirenler arasında önemli bir yere sahip olan Fatih Bozkaya’yı nezaket sınırlarını zorlayarak istemediğini söyleyen Toyran kıvılcımı yakmıştı. Turgay Avcı bu yaklaşımı, "Siyasi açıdan Fatih Bozkaya'dan çekindiler, korktular ve set çektiler. MHP’nin ve Fatih Bozkaya’nın ön plânda olmasını hazmedemediler." şeklinde yorumlamıştı. Aslında konu bundan da vahimdi! MHP'ye karşı büyük saygısızlık olarak nitelendirilen bu yaklaşımın amacı MHP'nin protesto ederek seçimlere katılmamasını sağlamaktı. Kapalı kapılar ardında, gizli kahvaltılarda AKP'lilerle bir araya gelen Toyran'ın bu girişimin temellerini aylar öncesinden attığı iddia ediliyor. CHP'li bazı meclis üyelerinin bilgisi dışında gelişen ittifağın gerçekleşmeme ihtimalini ortadan kaldırmak için çok ilginç bir yol izlendiği de görüldü. İttifağın hayat bulması için tarafların "B planı" olarak değerlendirilen bir hamle hesaplandığı gibi işledi. MHP'nin seçimlere boykot kararı almasına neden olan plânı devreye sokan yine Toyran oldu. MHP'nin iç işlerine müdahale edilerek bir kez daha siyasi nezaketsizliğe imza atılınca ipler koptu. OSB'ye gelecek isim konusunda MHP'ye isim konusunda dikte eden Toyran, "Bülent Arıcı'yı önerirseniz kabul ederiz!" yaklaşımında bulundu. Emri vaki yaklaşıma tepki gösteren Avcı, "Biz hiçbir şekilde ne AK Parti’yi ne de CHP’yi dışlayalım demedik. Biz bütün partiler bir arada olalım istedik. Encümende daha önce 2 MHP’li bir AK Parti’li vardı. Biz her partiden birer isim olsun istedik. CHP, AK Parti ile yürümeyi kabul etti, hayır olsun. Biz Söke’ye faydamız olsun diye uğraşıyoruz ama engel teşkil edilmeye çalışıldı. Bu tutumu MHP olarak kabul etmemiz mümkün değildir” diyerek kendilerine kurulan kumpasa tepki göstermişti.

GÜRER, KASIM ÜZÜM'Ü ÖZMEN İLE GİZLİ GÖRÜŞTÜRDÜ

Gürer'in gözden kaçan ya da diğer meclis üyelerince bilinmeyen bir çok girişimi ise herkesten gizlendi. Özellikle OSB konusunda izlediği yol sır olarak saklandı. AKP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile gizli görüşmeler yaptığı iddia edilen Gürer, bu görüşmelerde iki meclis üyesinin ismini OSB için önerdi. Bu görüşmeyi ne Özmen ne de Gürer kendi partisinin diğer meclis üyelerine bldirmeyerek onları yok saydılar. Özmen'e önerilen meclis üyelerinin Kasım Üzüm ve Haldun Işıklı olduğu biliniyor. Bu isimlerin Toyran tarafından kabul gördüğü de biliniyor. Bu süreçte en önemli detay ise; Gürer'in Kasım Üzüm'ü Aydın'da Özmen ile görüştürmesi oldu. Gürer'in girişimleriyle Aydın'da Kasım Üzüm ile bir veya iki kere bir araya gelen Özmen'in bu görüşmeyi diğer meclis üyelerinden gizlediği sanılıyor. Çünkü bu görüşmeden habersiz diğer meclis üyelerinin günlerce OSB hayaliyle yaşadıkları ve Özmen'in aralarından birisini işaret etmesini bekledikleri biliniyor.

TOYRAN TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYOR
Toyran ve Gürer'in, kendi partilerinin bazı meclis üyelerinden bile sakladıkları bu plânların Söke'nin geleceğine nasıl yön vereceği merak ediliyor. Siyasi kulislerde ve kamuoyunda tehlikeli ayak oyunları olarak değerlendirilen ittifak özellikle de CHP tabanından tepki göreceğe benziyor. Toyran'ın AKP'ye yakınlaşması tehlikeli sularda yüzmek olarak değerlendirilirken, uyarıları dikkate almaması ise; "2019 yerel seçimleri için AKP ile nikah kıydı!" yorumlarına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.