CHP’Lİ BÜLBÜL: AYDIN’I JES VE MADEN ŞİRKETLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ

CHP’Lİ BÜLBÜL: AYDIN’I JES VE MADEN ŞİRKETLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Aydın’ın Germencik ve Söke ilçelerinde JES kurulması için yeni bir ÇED süreci başlatıldığını belirtti.

Meclis Genel Kurulunda konuşma yapan Bülbül,

Aydın’ın Germencik ve Söke ilçelerinde JES kurulması için yeni bir ÇED süreci başlatıldığını belirterek, “Biz biliyoruz ki yine ÇED olumlu raporu gelecek. Çünkü şimdiye kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 3421 adet projeye ÇED gerekli değil, 382 projeye ise olumlu karar verdi. Sadece iki projeye ÇED olumsuz raporu verdi. Bakanlık hiçbir çevresel etkiyi, halk sağlığına etkiyi araştırmadan projelere onay veriyor” dedi.

 

Aydın’ı denetimsizce JES bölgesine çevrildiğini belirten Bülbül, “Aydın’ın havasını, suyunu, toprağını zehirlediniz. Germencik, Dağyeni köyünde içme suyunun geldiği noktada yasaya aykırı şekilde maden arama sondajı başladı. Orada her taraf incir bahçesi ve orada 80 hane var. Doğaya, suya, toprağa saygınız yok anladık bari bu ülkenin yurttaşlarına biraz saygınız olsun. Yaşam alanına zarar veren bu projeler acil olarak iptal edilsin” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.