CHP’Lİ BÜLBÜL: BEREKET DEĞİL EKMEK KUYRUĞU

CHP’Lİ BÜLBÜL: BEREKET DEĞİL EKMEK KUYRUĞU

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Meclis’te vatandaşların ucuz gıda kuyruklarına girdiği fotoğrafları gösterdi “Bunlar bereket kuyrukları değil, bunlar varlık kuyrukları değil, bunlar vatandaşın ekmek kuyrukları ” dedi.

Yargı paketinin görüşmelerine dün Meclis Genel Kurulunda devam edildi. CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, 3 yılda 5’inci yargı paketinin görüşüldüğünü belirterek, yargı paketleriyle yapılan hiçbir değişikliğin uygulamada karşılığının olmadığını söyledi. 

Yargı reformu adı altında, 3 defa İcra ve İflas Kanununda iş yükü fazlalığı nedeniyle değişiklik yapıldığını belirten Bülbül, “Ama hala 23 milyon icra takibi olan vatandaş var, 6 milyon yeni dosya geldi 2021'de; vatandaş icrada. 3 milyon 450 bin vatandaş kredi borcunu ödeyemediği için icrada. Bu işin çözümü Yargı reformu değil. Bu işin çözümü, Cumhurbaşkanı hükûmet sistemi denilen ucube sistem bir kenara itilecek, demokrasi ve özgürlüklerin yaşandığı demokratik parlamenter sistem gelecek” dedi. 

 

“AKP SEÇMENİ BİLE EKONOMİDEN MEMNUN DEĞİL”

CHP’li Bülbül konuşmasında şunlara değindi: 

“"Ekonominin kitabını yazdık’ diyen Sayın Cumhurbaşkanın partisine, AKP'ye, oy veren seçmenlerin yüzde 61,4'ü, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan MHP seçmeninin ise yüzde 81,2'si ekonominin iyi yönetilmediğini söylüyor. Millet aç, millet işsiz. 2018’de Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi geldiği zaman dolar 3,78 TL'ydi; şu an 10,23 TL ve durmadan artıyor. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi geldiği zaman bir işçinin asgari ücret olarak aldığı para 337,4 dolardı. Bugün günlüğü 8,85 dolardan 265 dolar. Nereye gitti 72,4 dolar? Siz bu işçinin, asgari ücretle çalışan vatandaşının cebinden 72,4 doları iki buçuk yıl içinde aldınız. Kime verdiniz? 5'li çeteye, yandaş şirketlere verdiniz.”

 

“BEREKET KUYRUĞU DEĞİL EKMEK KUYRUĞU”

Vatandaşların ucuz gıda kuyruklarına girdiği fotoğrafları kürsüden gösteren Bülbül Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bereket kuyruğu” tanımını eleştirdi, “Bunlar bereket kuyrukları değil, bunlar varlık kuyrukları değil, bunlar vatandaşın ekmek kuyrukları arkadaşlar” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.