CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN GES TEPKİSİ

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN GES TEPKİSİ

CHPLİ Bülbül, Kirazlı köyüne kurulması planlanan güneş enerjisi santralleriyle ilgili “Ekosistemi nasıl etkileyeceğinden tutun da üretilen enerjinin ne derece ihtiyaçlara cevap vereceği her zaman olduğu gibi tam bir muamma” dedi.

Konuyu Meclis’e taşıyan Bülbül, yaptığı konuşmasında denetlenmeyen JES’ler ve maden ocakları nedeniyle Aydın’ın başlıca ürünlerinden olan incir, kestane ve zeytinin bittiğini söyledi.

“Şimdi sıra kirazını yok etmeye mi geldi?” diyen Bülbül şunları söyledi:

“Birçok endemik bitki ve hayvan çeşitliliğine ev sahipliği yapan Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kirazlı köyü rüzgâr gülleriyle harap edildi. Şimdi de köyün 300 dönüm civarındaki kaliteli kirazlarının yetiştiği ve tarım yapılan arazilerine güneş enerjisi santralleri kurulmak isteniyor. AKP'nin hukuksuz doğa, çevre ve tarım düşmanı politikaları yüzünden bu tarım alanı da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Enerji üretimi kılıfı altında 300 dönümlük yere kurulması planlanan sistemin ekosistemi nasıl etkileyeceğinden tutun da üretilen enerjinin ne derece ihtiyaçlara cevap vereceği her zaman olduğu gibi tam bir muamma. Aydın artık çevre talanı değil, havasının, suyunun ve toprağının korunmasını istiyor, devlet yatırımı istiyor; doğa katliamı değil, temiz hava, verimli toprak istiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.