CHP'li Çankır açıkladı: Kumpasçı Emin Aydın

CHP'li Çankır açıkladı: Kumpasçı Emin Aydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne kurulan bir büyük kumpas daha çöktü. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yaptığı basın açıklamasıyla Emin Aydın-Mehmet Aydın kardeşlerin kurguladığı kumpasın tüm ayrıntılarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ve CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP Aydın İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne kurulmak istenen yeni kumpasla ilgili bilgi aktaran Ali Çankır’ın açıklamaları şok etkisi yarattı.

Kumpas için belediye çalışanının kimlik bilgilerini ele geçirmişler!

Toplantıda konuşan Başkan Çankır, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin 30 yıllık personeli Hasan Kılıç’ın kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini açıkladı. Kılıç’ın cep telefonuna PTT’den 17 Aralık 2021 tarihinde kendi adına yapılmış bir gönderiyle ilgili bilgilendirme mesajı geldiğini söyleyen Başkan Çankır, personelin bunun üzerine yaptığı araştırmada kendi adına Aydın Valisine ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı’na posta gönderildiğini öğrendiğini söyledi. Aynı zamanda devlet memuru olan Hasan Kılıç’ın Aydın PTT Başmüdürlüğü’ne giderek yetkililer ile yaptığı incelemede, postayı bir kadının gönderdiğini öğrendiğini söyleyen Başkan Çankır, Kılıç’ın konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Mektubu Emin Aydın yayınladı

Açıklamasının devamında mektubun Emin Aydın tarafından yayınlandığını söyleyen Başkan Çankır, “Ne ilginçtir ki, Emin Aydın gönderiden sonra basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bir yayın yapıyor. Kendisine bir mektup geldiğini aynı mektubun Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’a ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Kurtça Eker’e de kendisine mektubu gönderen kişi tarafında gönderilmiş olduğunu ifade ediyor. Devamında Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve itfaiye dairesi ile ilgili iftira ve karalama dolu sözde mektubu yayınlıyor. Asıl ilginç olaylar bundan sonra başlıyor” ifadelerini kullandı.

Mektubu gönderenin Denge Gazetesi çalışanı olduğu ortaya çıktı!

PTT tarafından yapılan detaylı incelemede, mektubu gönderen kişinin Denge Gazetesi çalışanı Y.Ü isimli kişi olduğunun tespit edildiği ortaya çıktı. Özlem Çerçioğlu’na kurulmak istenen kumpası tek tek açıklayan Başkan Çankır, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

PTT’den Hasan Kılıç adına mektubu gönderen kişinin Denge Gazetesi’nin çalışan personeli Y.Ü. isimli kişi olduğu tespit ediliyor. Kendilerinin göndermiş oldukları mektupla, kamuoyu ve devletimizin kurumlarını kandırmaya çalışarak Özlem Çerçioğlu’na tam bir fetövari kumpas kurulduğu anlaşılmaktadır. Yani Denge Gazetesi personeli PTT’ye gidip Hasan Kılıç’ın bilgisi dışında onun bilgilerini kullanarak Aydın Valisi ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısına mektupları göndermiştir. Burada önemli bir hususta Emin Aydın’ın bu personelin kişisel verilerini nasıl ve kimler vasıtasıyla elde ettiğidir. Denge Gazetesi’nde çalışan bu personel nasıl olurda başka birinin kişisel verilerini kullanarak mektup gönderebilir.

Emin Aydın itiraf etmişti

Sözde ihbar mektubuyla ilgili köşeye sıkışan Emin Aydın ise 24 Ocak 2022 tarihinde yaptığı programda, başka birisinin TC’sini, ismini, adresini, telefon numarasını vererek PTT’den gönderttiğini, ben verdim diyerek itiraf etmek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.