CHPLİ GÜNDOĞDU;"BU İKDİTAR VATANDAŞI KÖLE HALİNE GETİRDİ"

CHPLİ GÜNDOĞDU;"BU İKDİTAR VATANDAŞI KÖLE HALİNE GETİRDİ"

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ufuk Gündoğdu yaptığı yazılı açıklamada yoksulluk sınırına değindi.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ufuk Gündoğdu  yazılı açıklama yaptı. Gündoğdu açıklamasında şunları kaydetti:

Türk-İş tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Açlık ve Yoksulluk Sınırı” araştırmasının Kasım 2021 sonucu, pahalılığın her geçen gün daha arttığını gösteriyor. 
Türk-İş’in araştırmasına göre “Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 3.191,55 TL’ye, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 10.395,91 TL’ye” yükselmiş. 
Gerçekler gün gibi ortadayken Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı yüzde 36,08'lik enflasyon ile birlikte ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranı belli oldu. Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 27.47, SSK ve  BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 25.47 oranında zam yapılacağı belli oldu.
Peki bu zam oranlarının maaşlara yansıması ne olacak? Bu artışla en düşük emekli aylığı 2000 yılı öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 624 TL’den 3 bin 293 TL’ye, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 913 TL’den 2 bin 399 TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da bin 802 TL’den 2 bin 262 TL’ye yükselecek.
Yıllarca emek verip alın terini akıtan emeklilerimizin açlık sınırının altında maaş alması akıl ve vicdanları yaralıyor. Zorunlu gıda harcamalarına bile yetmeyecek ücretler verilen emekli vatandaşlarımız, AKP zulmünden bıkmıştır. Yaşa takılan çalışanlar emekli olamıyor, emekli olanlar geçinemiyor. AKP uyguladığı yanlış ve saçma ekonomik politikalar ile vatandaşın her günü işkenceye dönüşüyor. 
Sadece yılbaşı gecesinde yapılan doğalgaza yüzde 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 125 zamlandı. Millet donsun ve aç kalsın istiyorlar. Bu zamlara karşılık verilen maaş zamları ise bir hiç anlamına geliyor. Ek zam şart olmuştur ancak yapmazlar yapamazlar. Emeklilerin AKP’den çektiğini hiç kimse çekmemiştir. 
Bu iktidarın vatandaşı bir köle haline getiren, muhtaçlar toplumu yaratan anlayışını ilk seçimde sandığa gömeceğiz. Onurlu bir yaşam için Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde kurulacak olan CHP iktidarı, dertlere derman olacaktır. 
Sözümüz söz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.