CHPli kadınlar pazar gezdi, vatandaşın sesine ses oldu

CHPli kadınlar pazar gezdi, vatandaşın sesine ses oldu

Bir dizi ziyaret için Söke'ye gelen CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Altındiş ile birlikte, Söke Çarşamba Pazarı'na giderek halkla bir araya geldi.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Altındiş, Söke CHP İlçe Kadın Kolları Yönetimi Söke Çarşamba Pazarı'nda vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya geldi. Vatandaşları ve esnafları tek tek dinleyen CHP'li Kadınlar onların sesine ses oldu.

 


ALTINDİŞ:"EVLERDE TENCERE KAYNAMIYOR"
Pazar gezisi sonrası düşüncelerini dile getiren CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Aylin Altındiş, üreticinin de, esnafın da, vatandaşında mağdur olduğunu dile getirdi.

 

 

Altındiş, " Pazarın arka kısmında yaşlı teyzelerimiz var onlar köyde kendi elleriyle yaptıkları yoğurtları, tereyağlarını pazara getirip satıyorlar bu gün bize dediler ki ''Önceden öğlen olmadan yoğurdum, sütüm, peynirim biterdi şimdi ise bu saat oldu hala yarısını bile satamadım''. Durum ortadada esnaf perişan, vatandaş perişan. Gerçekten git gide kötüye gidiyor. İnsanlarımız pazarda ucuz bulurum diye akşama kadar geziyor ama eve elleri boş dönüyor. Üretici mağdur, pazarcı mağdur ,vatandaş mağdur. Artık evlerde tencere kaynamıyor, vatandaşlarımız çok zor durumda." dedi.

 


BAŞKAN ÖZDEMİR: "ESNAFIMIZ MÜŞTERİSİNE FİYAT SÖYLEMEKTEN UTANIR OLDU"
CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir de, hükümet temsilcilerinin de biraz halkın arasına karışarak gerçekle yüzleşmeleri gerektiğini belirterek, " Pazarda durum gerçekten çok zor, insanların git gide kötüye giden ekonomi yüzünden çektikleri sıkıntıları görmek bizleri çok üzdü. İnsanlarımız çok dertli daha ucuzunu alabilmek için tezgah tezgah dolaşıyorlar ama fileler boş, inanın artık tencere kaynamıyor. Peynir üretip satan bir esnafımızla diyoloğumuz beni gerçekten çok etkiledi. Bize artık müşteriye fiyat söylemeye utandığını , zamların sorumlusu ben kendisi olmadığı halde müşterilerin kendisine dert yandığını anlattı. Evet vatandaş, esnaf herkes çok zor durumda. "dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.