CHP'li kadınlardan Sedef Kabaş'a dayanışma mektubu

CHP'li kadınlardan Sedef Kabaş'a dayanışma mektubu

Aydın’da CHP’li kadınlar, televizyon programındaki konuşmasında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’a dayanışma mektubu gönderdi.

Aydın’da CHP Kadın Kolları üyeleri ve partinin kadın il yöneticileri, bir televizyon programında kullandığı ifadelerle Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’a dayanışma mektubu gönderdi.

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Sedef Kabaş, bir televizyon kanalında söylediği atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı. Davet edilse gideceği bilindiği halde avukatına bile ulaşamadığı saatte, evine giden polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinde ‘Sözün orijinali bir atasözüdür hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur’ demesine rağmen siyasî bir karar doğrultusunda tutuklandı. Hem de kaçma ve saklanma ihtimali yüksek olduğu gerekçesiyle. Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça ifade eden bir gazeteciyi kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler” ifadelerini kullandı.

“153’ÜNCÜ SIRADAYIZ”

Sedef Kabaş’ın tutukluluğunun hukuka aykırı olduğunu ileri süren Özdemir, “Ülkemizin her yanını saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 153’üncü sırada yer alıyor. Bizler CHP Kadın Kolları olarak bugün 81 ilde 73 ilçeden Sedef Kabaş’a dayanışma mektuplarımızı gönderiyoruz. Yalnız değilsin Sedef Kabaş. CHP Kadın Kolları var” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.