CHP’li Mersin Mustafa Savaş’ı eleştirdi

CHP’li Mersin Mustafa Savaş’ı eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ı eleştirdi.

CHP’li Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

Biliyorsunuz son günlerde 3-5 zincir markete denetim yapıyoruz edebiyatı, aldı başını gidiyor. Sanırsınız un bu zincir marketlerde 10 lira da hemen yan tarafta 1 lira. Milleti; “zamların kaynağı biz değiliz, işte bu marketçiler” diyerek tabiri cazise göz boyayacağını sanmak, AKP hükümetinin ülkemizi getirmiş olduğu uçurumu görmemek için gözlerini kapatmaktan öte bir şey değil.
Milletimizin gündemi bu kadar açık ve netken, herkes neyin ne olduğunu buz gibi biliyorken, iflas ettirilen ekonominin faturasını başkasına çıkarmaya çalışmak AKP hükümetinin artık beş yaşında çocuğun bile yüz çevireceği bir komedi.
Bakın değerli arkadaşlar; sistem değişip te, ekonomik çöküşümüzün beş vites birden arttığı 2018 yılından bugüne kadar AKP hükümetinin bizzat kendisi köprü ücretlerine %309 zam yapmış. Herhalde buna da marketler karar verdi diyecek haliniz yok değil mi bay sözde hesap uzmanı Mustafa Savaş? Otoyol ücretleri aynı dönemde %76 artmış, elektriğe %168 zam gelmiş. %168!!!
Ne diyorsun Bay Savaş? Nasıl olacak bu işler? Durun dostlar daha bitmedi. Bu kısacık dönemde doğalgaz fiyatları tamı tamamına %196 zamlanmış. Bu zammı da mı marketler yaptı Mustafa Savaş? Hakikaten artık yel değirmenlerine kılıç sallayan adam metaforunu bile aştınız siz.
Milletin cebine çök, zam zam zam, yaşayamayacak hale getir… Sonra durun bakalım marketler müfettiş yollayalım fiyatlar nasıl?
Kardeşim marketteki, bakkaldaki, pazardaki, kasaptaki, faturadaki hayatın her alanındaki zamların tek bir sorumlusu var, oda sizsiniz siz!
Bu sorumluluktan böylece yırtabileceğinizi mi sandınız? Kimlerden akıl alıyorsunuz siz Allah aşkına.
Sevgili dostlarım, işte AKP hükümetinin geldiği nokta, sonucu, özeti bu. Oysaki tencere kaynamıyor, millet mutfağında pişirmeye sebze bile alamıyor.
Nereye ne müfettişi gönderirlerse göndersinler, ne kadar cambaza bak cambaza derlerse desinler, artık sonun başlangıcı onlar için.
Sandığı ötelemek için ellerinden geleni yapacaklar, hatta getirmek zorunda kaldıkları günde yapışacaklar. Ama demokrasi tecelli edecek, bu millet düştüğü halin hesabını, oy pusulalarını sandıkta yüzlerine çarparak soracak. Gidecekler…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.