CHPLİ MERSİN MUSTAFA SAVAŞ'I ELEŞTİRDİ

CHPLİ MERSİN MUSTAFA SAVAŞ'I ELEŞTİRDİ

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yazılı bir açıklama yaptı. Mersin açıklamasında, "Bankacı vekil Mustafa Savaş’tan ekonomik verileri analiz etmesini bekliyor. Aydın ama o kafası kumda daha rahat" dedi.

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin "Bankacı vekil Mustafa Savaş’tan ekonomik verileri analiz etmesini bekliyor Aydın ama o kafası kumda daha rahat" dediği yazılı basın açıklamasında devamında şunları kaydetti.

Henüz daha 2022 yılının ocak ayının yarısına dahi gelmedik. AKP hükümeti %70’leri bulan 2021 enflasyonunu, hesap kitap oyunlarıyla yarıya bölerek ilan etti biliyorsunuz. Ancak hikâye bununla bitti mi?

Bakın takvimler 2022’yi gösterdikten sonra AKP hükümetinin esas yeni yıl sürprizleri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Konuttaki doğalgaza %25, sanayidekine %50 zam yapıldı. 40 litrelik depodaki benzine 25 lira zam yapıldı. MTV’ye %25, araç muayenesine 134 lira zam yapıldı. Pasaport ve ehliyete %36 zam yapıldı. Köprü, otoyol ve tünellere %25’e kadar zam yapıldı. İçki sigaraya %47 vergi zammı yapıldı.

Yani anlayacağınız 1 Ocak sabahı dahi vatandaş milli piyango çekilişi sıralı tam listeye bakacağına, 1 gecede gelen zamların sıralı zam listesini okudu. Halen de her gün yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Daha bu hafta sonu motorine 94 kuruş yeniden zam geldi. Artık vatandaş akaryakıt fiyatlarını dahi takip edemiyor. Bir haftada 4 kere zam geldi. Geçen sene 395 liraya dolan depo bugün 745 liraya doluyor. El insaf denmez de ne denir buna. Vicdansızlık değil de nedir bu? Vatandaşımıza AKP’nin reva gördüğü tam da bu kıymetli hemşehrilerim; çile, fakirlik, fukaralık. Aydınlı vekiller zaten kafaları kumda geziyor biliyorsunuz. Bankacı vekil Mustafa Savaş’tan ekonomik verileri analiz etmesini bekliyor Aydın ama o kafası kumda daha rahat. Yani Aydınlı da, Türk halkı da kendi göbeğini kendi kesecek, sandık önüne geldiğinde Millet İttifakı’nın çalışma aşkını, hizmet şevkini, memleket sorumluluğu ile taçlandırarak, inanın kısa sürede, millet ittifakıyla çıkacak bu cendereden. Artık kapıya kadar geldi gelmekte olan hemen sandık, şimdi sandık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.