CHP’li vekil Baydar basına 4 yılını anlattı

CHP’li vekil Baydar basına 4 yılını anlattı

Çocuklarımız okuyor, mezun oluyor, KPSS'yi kazanıyor ancak bir türlü atanamıyorlar. Türkiye'de sadece 320 bin atanamayan öğretmen var.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, dün sabah Sökeli basın mensuplarıyla Söke Belediyesi sosyal tesislerinde biraraya gelerek, dört yıllık milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
CHP Söke İlçe Örgütü Başkanı Hüseyin Gündüz, ilçe yönetim kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları temsilcilerinin de hazır bulunduğu kahvaltılı basın toplantısında 4 yıllık çalışma dönemini değerlendiren CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar açıklamasında özetle, "31 Aralık 2014 tarihine kadar Ankara'daki büroma Aydınlı vatandaşlarımızdan 1700 talep gelmiştir. Bunların büyük bölümü iş talebidir. Şahsıma ayrıca 2000 vatandaş iş başvurusunda bulunup cv.lerini vermiştir. Çocuklarımız okuyor, mezun oluyor, KPSS'yi kazanıyor ancak bir türlü atanamıyorlar. Türkiye'de sadece 320 bin atanamayan öğretmen var. 
CHP iktidarında 70 puan barajı getirip, atanamayan tüm öğretmenleri atayacağız. Kapanan tüm köy okullarını da açıp, yerinde eğitim verirken, bu öğretmenlerimiz sayesinde köylere de aydınlık götüreceğiz.
4 yıllık milletvekilliğim süresince 649 yazılı soru önergesi, 18 tane detaylı kanun teklifi verdim. Örneğin; Söke'ye Milet Üniversitesi, Kuşadası'na Denizcilik Üniversitesi, Nazilli'ye Sümerbank Üniversitesi kurulmasını teklif ettim ama kabul edilmedi. 17 tane meclis araştırma önergesi verdim. Tüm Aydın genelinde 835 örgüt ziyaretinde bulundum. 17 ilçemize de en az 20 kez gitmişimdir. Söke'ye 63 farklı tarihlerde gelerek 146 ziyarette bulundum. Gün CHP olarak elele tutuşma ve iktidara yürüme günüdür. Ben Aydın örgütümüzde tüm üyelerin katılımıyla önseçim yapılmasını istiyorum ve yapılacak önseçimlerde tekrar milletvekilliği aday adayı olacağımı huzurunuzda açıklıyorum" dedi.
Metin Lütfi Baydar, ilimizin ve özellikle Söke'nin tüm sorunlarını yakından bildiğini, bu sorunların da CHP iktidarıyla çözülebileceğini belirtti. Baydar, kahvaltılı basın toplantısından sonra CHP ilçe Örgütü temsilcileriyle birlikte CHP merkezine geçerek, partililerle sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.