CHP'li vekil Prof. Dr. Baydar Girne Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

CHP'li vekil Prof. Dr. Baydar Girne Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

CHP Aydın Milletvekili ve 25. dönem CHP Aydın Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar Girne Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelip 2015 seçimlerinin önemini anlattı.

CHP Aydın Milletvekili ve 25. dönem CHP Aydın Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar Girne Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelip 2015 seçimlerinin önemini anlattı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Baydar, “Parti için bütünleşmeyi, dayanışmayı en üst düzeyde tutup 2015’de CHP iktidarı için var gücümüzle çalışmalıyız. AKP iktidarının tüm yanlışlıklarını ve yolsuzlukları bıkmadan usanmadan anlatmalıyız" dedi.
“MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLACAĞIM”
Baydar, öğretmen atamalarında taban puanlarında farklılıklar bulunduğunu iddia ederek "Atanamayan felsefe öğretmenleri için bıçak kemiğe dayanmış değil, kesmiş durumda. Din kültürü ve ahlak bilgisi alanındaki atamalarda taban puan 60.19, Beden eğitiminde 69,32, İngilizce’de 70,03, Tarihte 81,75, Felsefe alanındaki taban puanı ise 85,13. Atanan ve atanamayan kişilerin hepsi öğretmen. Bu sorunun çözümü tüm bölümlerde atamaya esas olacak şekilde makul bir atama taban puanı sınırı getirmek ve sınavsız bir şekilde atamaları gerçekleştirmektir. Önümüzdeki seçimde iktidar olacağız ve ben de Milli Eğitim Bakanı olacağım, sorunların farkındayız, çözümleri için hazırlandık halkımızın bu seçimde gerekeni yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
“SOSYAL YARDIMLARI KESMEYECEĞİZ 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ”
CHP Aydın Milletvekili ve 25. dönem CHP Aydın Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, 7 Haziran 2015 seçimleri ile CHP’nin iktidara geleceğini belirterek “CHP iktidarı ile ülkenin karanlık günleri sona erecek. Genel Başkanımız ön seçim sonrası projelerini açıklayacak. Bu seçimlerde halkımızın ihtiyacı olan projelerle geleceğiz. Ben size birkaç adet projeden bahsetmek istiyorum. AKP seçim öncesi söylemlerinde ‘CHP iktidar olursa sosyal yardımları kesecek’ diyor. Buradan açıklıyoruz bizim iktidarımızda sosyal yardımlar tam iki katına çıkarılacak. Örneğin 300 lira yardım alan 600 lira alacak. Emeklilere çift maaş ikramiye sözünü zaten biliyorsunuz, hem Ramazan’da hem Kurban’da çift maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilerimiz Kurban kesip geleneklerini devam ettirebilsin ve Ramazan bayramında tatlısını yaptırıp çevresinde sevdikleri ile paylaşabilsin diyerek emeklimizin yanında olacağız. Asgari ücreti düzenleyeceğiz. Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıracağız.
Vergiyi kaldırınca; Yaklaşık olarak 950 lira olan asgari ücret bin 400 liraya çıkacak” dedi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Baydar, partililerin sorularını da cevaplayıp “Gelecek Dünden Başladı” adlı kitabını da imzaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.