CHP'lı Yıldız: Gazetecileri tweet attı diye içeri atıyorsun, canlı bombayı neden tutuklayamıyorsun

CHP'lı Yıldız: Gazetecileri tweet attı diye içeri atıyorsun, canlı bombayı neden tutuklayamıyorsun

CHP'lı Yıldız: Gazetecileri tweet attı diye içeri atıyorsun, canlı bombayı neden tutuklayamıyorsun

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Gazetecileri bir tweet attı diye içeriye atıyorsun, 4-5 yıl içeride yatırıyorsun. Buna yasa var. Sen bunları şüpheli şahıs olarak tutuklayıp içeriye atıyorsun da canlı bombayı neden tutuklayamıyorsun. Problem burada" dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve 3'üncü sıra milletvekili adayı Hüseyin Yıldız, seçim çalışmaları için geldiği Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Uzun Çarşı'da esnafı ziyaret etti ve kahveleri dolaşarak seçmenden oy istedi.

Ardından CHP İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Yıldız, 10 Ekim'de Ankara Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısını değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki akşam şüphelilerle ilgili ellerinde liste bulunduğunu açıkladığını hatırlatan CHP'li Yıldız, "Faillerden birinin isminin Emniyet ve MİT görevlilerinin ellerindeki listede olmasına rağmen yakalanması için hiçbir müdahalede bulunulmadı. Sayın Başbakan "Bende liste var ama herhangi bir suç işlemeden tutuklayamıyoruz" dedi. Neden tutuklayamıyorlar? Gazetecileri bir tweet attı diye içeriye atıyorsun, 4-5 yıl içeride yatırıyorsun. Buna yasa var. Sen bunları şüpheli şahıs olarak tutuklayıp içeriye atıyorsun da, canlı bombayı neden tutuklayamıyorsun. Problem burada. Üzülerek belirteyim ki MİT'in belli bir bölümü saray için çalışıyor. Gazetecileri takip ediyor, hangi gazeteci tweet atmış, hangi gazete ne yazmış, hangi işadamı ne söylemiş, onları takip ediyorlar" dedi.

'KOMİSYON KURULSAYDI ÖNLEM ALINIRDI'

20 Temmuz tarihinde 30 kişinin öldüğü ve 100 kişinin de yaralandığı Suruç'taki patlama sonrası CHP'li 7 milletvekili ile bölgeye giderek araştırma yaptıklarını anlatan Yıldız, burada hazırladıkları raporu genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduklarını açıkladı. Suruç'taki patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın ailesinin emniyete başvurarak diğer oğullarının IŞİD'a katıldıklarını ihbar ettiğini söyleyen Yıldız, "Genel başkanımız imza toplayarak meclisi toplamamız için talimat verdi. Biz de 110 milletvekilinden imza toplayarak meclisi çağırdık. Genel başkanımız meclisteki konuşmasında bu konuları araştırmak için acilen komisyon kurulmasını teklif etti. Ama maalesef MHP ve AKP bunu kabul etmedi. Şayet araştırma komisyonu kurulmuş olsaydı, bu konuda araştırma yapar önlemini alırdı. Çünkü mecliste kurulan komisyon en üst makamdır. Ankara'daki bu patlamanın da önüne geçilmiş olurdu, patlamadan Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, sorumlu değil mi, MİT ve emniyet gelip onlara bilgi sunmuyor mu? Buradaki katliamın tek sorumlusu hükümettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rabia için ağladığını söyleyen Hüseyin Yıldız, "Sayın Cumhurbaşkanı Rabia için ağladı, benim 97 vatandaşım, canım öldü, gencecik çocuklarımız öldü. Ya bu 97 kişi, bir Rabia etmiyor mu?" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.