Çiftçi devletten bayram müjdesi istiyor

Çiftçi devletten bayram müjdesi istiyor

HENÜZ 2006 YILI DESTEKLEMELERİNİ ALAMAYAN ÇİFTÇİLER BAYRAM ÖNCESİ DEVLETTEN MÜJDE BEKLİYORLAR. KARPUZLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI CAVİT YETİŞTİRİCİ, “KURBAN BAYRAMI GELİYOR, ÇİFTÇİ VE KÖYLÜMÜZÜN CEBİNDE BEŞKURUŞ PARASI YOK”

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın’da yaşanan kuraklık nedeniyle bu yıl tarlasından yüzde 50’nin altında ürün alan çiftçi tüm umudunu devlet desteklemelerine bağladı. A’dan z’ye tüm tarım ürünleri zarar gördüğü için banka ve Tarım ve Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ödeyemeyen üretici, Kurban Bayramı öncesi tüm umudunu desteklemelere bağladı.
2006 yılından kalan zeytinyağı desteklemeleri başta olmak üzere, fiğ, slaş ve şalgam gibi yem bitkilerini içeren desteklemeler ve süt primlerini henüz alamadıklarını söyleyen Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, “Dünden bugüne ülkemizde maalesef tarım politikaları hayata geçirilmediği için çiftçi ve köylümüz hep sadaka ister konuma getirilmiştir. Gidin sokakta dolaşan, yâ da kahvede oturan çiftçinin cebine bakın. Çiftçimizin cebinde beş kuruş parası yok. Yeni bir Kurban Bayramı geliyor. Çiftçimiz bırakın kurbanlık almayı çocuğuna, eşine bir çift çorap alacak parası yok. Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu bulunan üreticimiz kara kara bu borcu nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor. Sokakta bizi gören çiftçilerimiz gözümüzün içerisine bakıyor. Bu durum sadece Karpuzlu’ya özgü değil, Söke’de de durum aynı, Nazilli’de de aynı. Üretici maalesef desteklemelerini ne zaman alacağını bilmiyor. Böyle uygulama mı olur. Devletimiz bu desteklemeleri düzenli bir takvime bağlayarak, belirtilen tarihlerde çiftçimizin banka hesap numarasına geçmelidir.
Kurban bayramı öncesi müjdeli haber bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.