Çiftçiler Dolandırıldı

Çiftçiler Dolandırıldı

ALDIKLARI SAMAN KARŞILĞI İMZA ATAN ÇİFTÇİLER YÜKLÜ SENETLER KARŞISINDA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Bu defa çiftçileri dolandırdılar

Gerçek Gazetesi
Aydın'da geçtiğimiz aylarda değişik kamu kurum ve kuruluşunda çalışan yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı haciz şokunun bir benzeri bu defa Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ ve Gündoğan Köyleri'nde yaşanıyor. Aldıkları saman karşılığı bir deftere imza atan köylüler 4 bin ile 28 bin YTL arasında değişen ödeme emriyle karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırdılar. Gerçek borçlarının 300 ile 450 YTL olduğunu belirten köylüler, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek itiraz dilekçesi verdiler.
Edinilen bilgiye göre Köşk İlçesi'ne bağlı Ilıdağ Köyü'ne 12 Eylül 2007 günü Afyon Dazkırı İlçesi'nden saman satmaya gelen Mevlüt A. isimli şahıs kendisinden saman alan köylülerden saman aldıklarına dair bir deftere imza attırdı. Bir çok köylü de aynı hafta içersinde aldıkları 150 ile 450 YTL arasında değişen samanların bedelini de ödedi. Bu arda getirdiği bir kamyon samanı köylülere satan Mevlüt A. bir hafta sonra tekrar geleceğini ve paraları da o zaman toplayacağını belirterek köyden ayrıldı.
Aldıkları samanların paralarını toplayan köylüler aradan bir ay geçmesine rağmen köye gelmeyen samancıyı beklemeye başladılar. Bir müddet sonra Dazkırı İcra Müdürlüğü'nden 4 bin ile 28 bin YTL arasında değişen borç senetleri ve ödeme emirleri karşılaşan köylüler ne yapacaklarını şaşırdılar. İmzaladıkları evrağın senet olduğunu bilmediklerini ve bir deftere saman aldıklarına dair imza verdiklerini ifade eden mağdurlardan İsa Oruç, dolandırıldıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Bugün Köy ihtiyar heyeti ile birlikte Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat eden köylüler, “Biz saman aldığımıza dair imza verdik. Meğer defter senet diye tabir edilen bir evraka imza atmışız. Köyümüzde bir kamyon satan Mevlüt A. daha sonra bu defter senetlere 4 bin YTL ile 28 bin YTL arasında değişen rakamlarla doldurup yeğeni Ersoy A.'ya satmış. Bu tamamen bir dolandırıcılıktır. Evimizde sadece birer baş hayvanımız var. Dolandırıldık” diyerek yetkililerden yardım istediler.
Afyon Dazkırı'da oturduğu öğrenilen Mevlüt A.'nın daha önce de benzer yönetmelerle köylüleri dolandırdığı iddia edildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.