Çiftçiler zeytinle güldü

Çiftçiler zeytinle güldü

Tütünde kota uygulamasında ağlayan çiftçiler zeytinle güldü

Gerçek Gazetesi
Ege'nin en önemli tütün üretim merkezlerinin başında gelen Karacasu ilçesinde uygulanan kota üzerine çiftçiler zeytinciliğe yöneldi. Kota uygulaması başladığı yıllarda üzüntüsünden ağlayan Karacasu çiftçisi artık en mutlu günlerini yaşıyor. Son yıllarda zeytinden kazandıkları parayı yıllardır tütünden kazanamadıklarını belirten çiftçiler "Bugüne kadar boşuna uğraşmışız" diyerek kota uygulaması sırasında boş yere üzüldüklerini belirttiler.
Son 8 yılda ilçe genelinde yaklaşık bir milyon zeytin fidanı dikildiğini ve bu fidanların bir çoğunun meyve vermeye başladığını ifade eden Karacasu Ziraat Odası Başkanı ‹sa Sevinç, kuraklığa rağmen damlama sulama metodu ile hem ağaçlarını koruduklarını hem de verimi artırdıklarını söyledi. ,
Ege topraklarında, çalışan ve üretime yönelik düşünen birinin mutlaka ekmeğini kazanacağına inandığını belirten Sevinç, "Kota uygulaması başlayınca herkes isyan etti. Bir çok kişi ne üreteceğini bilemediği için aç kalacağından bile endişe etti. Ancak odamız ve diğer kurumların da öncülüğünde ilçe genelinde zeytin üretimine başladık. Gemlik türü olarak yetiştirdiğimiz zeytinlerde hem kalite hem de verim çok iyi oldu. Bunun yanında damlama sulama sistemine de geçerek dört dörtlük bir tarımsal faaliyet yapınca herkesin yüzü gülmeye başladı. fiu anda tütüncülükle geçen yıllarımızın boşa geçtiğini düşünmeye başladık. Aydın genelinde zeytinde yok yılı yaşanırken Karacasu'da her yıl verim elde ediyoruz. Bu da ilçemizde refah seviyesini yükseltti" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.