Çiftçilere trafik eğitimi verildi

Çiftçilere trafik eğitimi verildi

Aydınlı çiftçiler, trafikte güvenle yol alma ve doğru tarım konularında bilgilendirildi

Aydınlı çiftçiler, trafikte güvenle yol alma ve doğru tarım konularında bilgilendirildi.

Lassa, roadshow projesi kapsamında, Aydın’ın Söke ilçesinin Yenidoğan, Akçakonak, Gölbent, Özbaşı, Sarıkemer ve Serçin köylerini ziyaret etti. Römorkların karanlıkta fark edilmemesi nedeniyle yaşanan kazalara dikkat çeken ve 2013 yılında toplam 2.500 traktör römorkuna reflektör montajı gerçekleştiren Lassa, bu yıl proje kapsamını eğitim ve danışmanlık hizmeti ile zenginleştiriyor. Proje ekibi, ziraat mühendisleri eşliğinde 13 ilde 126 farklı noktayı dolaşacak olan Proje ekibi, 16-17 Eylül tarihlerinde Aydınlı çiftçilerle buluştu.

Çiftçilere bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti verildi. Ardından, geçen yıl olduğu gibi traktörlerin yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla reflektör montajı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında ayrıca şut çekme, hafıza oyunu gibi keyifli oyun ve yarışmalar düzenlendi.

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa’nın topluma değerler sunma misyonuyla çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutta sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek projeyi anlattı. Atış “Brisa olarak, sürdürülebilir sosyal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda her geçen yıl toplumsal faydaya hizmet edecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Sektörümüzün öncü markalarına sahip bir şirket olarak özellikle trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok proje yürütüyoruz. Bu kapsamda, tarımla uğraşan çiftçilerimizin güvenliği ve refahı da hem bizim için hem de ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu yıl projemize eğitim ve danışmanlık bölümünü de ekledik. Amacımız; hem çiftçilerimizi üretimde bilinçlendirerek kaynaklarını daha verimli kullanmalarını sağlamak. Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi ışıksız römorkların yol açacağı kazaları önlemek için reflektör montajına da devam edeceğiz. Çiftçilerimiz bu konuda tedbirli olmazlar ise kazalar devam edecek. Biz Lassa olarak onlara bir ışık yaktık” şeklinde konuştu.

Tarım sektörünün Lassa için önemine de değinen Atış, “Çiftçimizin verimini artırmak bizim de sektör olarak üzerinde çalıştığımız bir alan. Traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesi, traktörün de verimliliğini artıran bir faktör. Bu nedenle çiftçilerimize en uygun ürün ve hizmetleri tasarlayarak, ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.