"Çıkar guruplarını gölge etmemeye davet ediyorum."

"Çıkar guruplarını gölge etmemeye davet ediyorum."

ÜNÜVAR: HALKIN İRADESİNE HERKES SAYGI GÖSTERECEK

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar; "Kuşadası Tariş arazisi olarak bilinen arsaya ilişkin olarak son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada vatandaşlarımızı yanıltmak maksadına yönelik yanlış bilgilerin halen maksatlı olarak paylaşılmakta olduğu gözlenmekte" dedi.

Ünüvar; "Bu arazi; Kuşadası sahilinde betonlaşmanın ele geçiremediği tek alandır ve bu yönüyle gelecek nesillere bırakılacak bakiyedir, borçtur, mirastır. Söz konusu alanın satışa çıkarılmasıyla, Büyükşehir Belediyemiz arsayı toplam 25 milyon TL bedelle kamulaştırmış ve bu alanı kurtarmıştır." dedi.

Kamulaştırılmadan evvel turizm alanı olan bu arsada, 13-14 bin metrekarelere varan büyüklükte otel inşa edilebilecekken Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda ne yapılmasını istediklerini bir halkoylaması ile Kuşadası halkına sorduğunu belirten Ünüvar; "Halkımızın geniş katılımıyla gerçekleştirilen oylamada vatandaşlarımızdan gelen talepler bu arsada öncelikle yeşil alan, yeraltı otoparkı, meydan ve kültür merkezi yapılması yönünde olmuştur. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemiz halkımızın tercihlerini ve alanda yer alan koruma altındaki tescilli binaları da kapsayan bir Proje oluşturmuştur. Hazırlanan Proje ile söz konusu alanda park ve kent meydanı ile kültür merkezi, sergi alanı ve sanat galerisi ve Denizcilik Dairesi olarak halkımıza hizmet verecektir." dedi.

Ayrıca proje alanının altı yeraltı otoparkı olarak değerlendirilirken koruma altında olan yapılar da restore edileceğini belirten Ünüvar; "Tariş arazisini bir spekülasyon aracı olarak görmek isteyenler, öküz altında buzağı arayanlar unutmamalıdır ki; buradan onlara ekmek çıkmayacaktır. Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak; bu çıkar gruplarını, hiçbir zorunluluğu yokken burayı kamulaştırmak suretiyle vatandaşa geri veren Büyükşehir Belediyesine ve halka sorulmuş olması nedeniyle halkın iradesine saygı göstermeye, hiç değilse gölge etmemeye davet ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.