Çileğin tadı kaçmaya başladı

Çileğin tadı kaçmaya başladı

Çileğin tadı kaçmaya başladı

Aydın’ın en önemli geçim kaynakları arasında yer alan Çileğin fiyatı bir anda yüzde 50 oranında düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 3-4 TL’ye satılan çilek bir anda 2 TL’ye düşünce üretici de aracı da sıkıntı yaşamaya başladı.
Aydın Sultanhisar, Atça, Yenipazar ve çevresinde yoğun olarak gerçekleştirilen çilek üretiminde hasat sezonu yoğun olarak gerçekleşmeye başladı. Ancak hallerde geçen yıllarda yaşanan yoğunluk bu yıl yaşanmayınca son yılların en kaliteli üretimini yapan üreticinin tadı kaçmaya başladı.
Çileğin 9 ay süren bir uğraş sonucu üretildiğini ve çok meşakkatli bir iş olduğunu belirten Sultanhisarlı üreticilerden Kudret Taş, şu anda toptan kilosu 2 TL’ye satılan çileğin maliyeti bile karşılamadığını söyledi. Geçen yıl çileğin toptan üretici satış fiyatının 3-4 TL olduğunu bu yıl ilk hasatların ardından fiyatların aniden düştüğünü kaydeden Kudret Taş, “Toptan kilosu 2,5 TL’nin altına düştüğü an çilek üreticisi zarar eder. Şu anda henüz hasat sezonunun başında olmamıza rağmen kilosu 2 TL civarına düştü. Bu durumda çilek üreticisi perişan olur, pek çok kimse borcunu ödeyemez. Şu anda iç piyasaya yönelik çalışma yapılıyor. Ancak mutlaka ihracata yönelik de çalışmaların yoğunlaştırılması lazım. Rekolte iyi, ürün kalitesi ve nefaseti çok güzel. Fakat fiyatlar birden yüzde 50 oranlarında düştü. Çilek üretimi ciddi emek ve masraf isteyen bir iş. 9 aydır tarlada ürünün yetişmesini bekleyen üretici 9 ay sonunda karşılaştığı fiyatla adeta çıkmaza girdi. Yetkililerden talebimiz sıkıntının bir an önce çözülmesi için gerekli girişimlerde bulunmalarıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.