Çilek Üreticisi Tarlaya İndi

Çilek Üreticisi Tarlaya İndi

Çilek Üreticisi Tarlaya İndi

Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan krizden sonra sıkıntılı günler yaşayan çilek üreticisi bu yıl daha büyük umutlarla tarlaya indi. Aydın’dan yıllık yaklaşık 900 bin ton olan çilek ihracatının bu yıl bir milyon tona ulaşması hedefleniyor.
Aydın’ın en önemli çilek üretim merkezlerinin başında yer alan Sultanhisar ve Köşk ilçelerinde üreticiler yeni sezon için çilek dikimine başladı. Bu yıl sezondan ümitli olduklarını belirten Aydınlı üreticilerden Yalçın Özyiğit,çiftçinin yeniden çilek üretimine yöneldiğini belirtti. Sultanhisar ve çevresindeki arazilerin yanı sıra Köşk ilçesinde de çeşitli arazilerde çilek üretimi yaptıklarını kaydeden Özyiğit, “Aydın’da üretilen en önemli meyvelerin başında gelen çilekte dikim sezonu başladı. Gerek iklim koşulları gerekse nefaset bakımından Aydın çileği aranan bir marka haline geldi. Ancak en büyük sıkıntılarımızdan biri devletin sadece sertifikalı ürüne destek vermesi. Üreticiler olarak sertifikalı fidan ciddi maliyetli olduğu için zaman zaman yerli tohum kullanmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden talebimiz yerli fidana da destek verilmesidir” dedi.
Aydın’dan yıllık yaklaşık 900 bin ton civarında başta Rusya olmak üzere, Romanya, Sırbistan, Irak, Azerbaycan gibi ülkelere çilek ihracatı yapıldığı belirtilirken en önemli pazarın da Rusya pazarı olduğu belirtildi.
Geçen yıl çileğin toptan kilosunu yaklaşık 2 TL’ye sattıklarını kaydeden Yalçın Özyiğit bu yıl toptan satışlarda kilograma 3 TL fiyat beklediklerini 2,5 TL’nin atındaki fiyatın kurtarmayacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.