Çim Hokeyde Çiğdem Karan

Çim Hokeyde Çiğdem Karan

Ümit Karan’ın kızkardeşi Çiğdem, attığı gollerle Çim Hokeyi Milli Takımı’nı sırtlıyor

Gerçek Gazetesi
Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan'ın kız kardeşi Çiğdem Karan, Kuşadası'nda devam eden Çim Hokeyi Salon Balkan Şampiyonası'nda mücadele eden Çim Hokeyi Bayan Milli Takımı'nı attığı gollerle sırtlıyor. Çiğdem Karan, Türkiye'nin Yunanistan'ı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada attığı 2 golle yıldızlaştı.
Almanya Birinci Hokey Ligi'nde yer alan Berlin Hokey Club'te forma giyen Çiğdem Karan, ilk olarak Eylül ayındaki Avrupa Çalenç Kupası için Çim Hokeyi Bayan Milli Takımı'na çağrılmıştı. Ağabeyi Ümit Karan gibi hem kulübünde hem de milli takımda forvet mevkiinde oynayan Çiğdem Karan, golcülüğün Karan ailesinin yapısında bulunduğunu söyledi. Kulübünün Almanya'da 3 yıl üst üste şampiyon olduğunu, kendisinin de attığı gollerle bu başarıda pay sahibi olduğunu ifade eden Çiğdem Karan, "Milli Takım'da oynadığım için çok mutluyum. Ağabeyime saygı duyuyorum, ancak ondan fazla gol atıp, onu geçmeyi düşünüyorum" diye konuştu.
Çim Hokeyi Bayan Milli Takımı formasını ilk kez Eylül ayında Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenen Avrupa Çalenç Kupası'nda giydiğini belirten Çiğdem Karan, "Almanya'da çim hokeyi, ön sıralarda yer alan bir branş. Ben çim hokeyi oynamaya 6 yaşında başladım. Türkiye'de de çim hokeyine sürekli artan bir ilgi var. Her geçen gün Türkiye'de de çim hokeyi daha popüler bir hale geliyor. Türkiye'de de bu sporun daha ileriye götürülmesine katkı sağlamayı hedefliyorum. Milli Takım'da çok iyi bir ortam var. Yeni hocamızla da kısa sürede kaynaştık. Bu nedenle de mutluyum. Milli Takım'da oynamak bana mutluluk veriyor" dedi.
Hem ağabeyinin hem de kendisinin forvet mevkiinde oynadığını, işlerinin gol atmak olduğunu dile getiren Çiğdem Karan, "Ağabeyimle sürekli görüşüyoruz ve bana çok destek oluyor. Zaman zaman maçlarıma da geliyor. Ben de ağabeyim gibi forvet mevkiinde oynuyorum. Ailemizde böyle bir yatkınlık var galiba. İşimiz gol atmak. Balkan Şampiyonası'na çok iyi bir başlangıç yaptım ve iki gol attım. Hedefim bu turnuvada gol krallığına ulaşmam ve milli takımın şampiyon olması" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.