Çim sahadan sonra salonda da ter dökecek

Çim sahadan sonra salonda da ter dökecek

Girdiği yeni yapılanma yolunda önemli bir adım daha atarak futbol takımının ardından basketbol takımı da kuruldu

Aydınspor, salon sporlarında da adından bahsettirmek için TFF’den Basketbol Takımını kurmak için tüm işlemlerini bitirdi. Basketbol takımını kurmak için ilk olarak antrenörlük görevine Serkan Akşit’i getirerek yeni takım kurmak için kolları sıvadı. Tecrübeli antrenör Serkan Akşit ile el sıkışan Aydınspor önümüzdeki sezon Bölgesel Erkek Basketbol Kategorisi’nde ter dökecek.
Aydınspor’un yeni yapılanmalarla spor kulubü olma yolunda önemli bir adım daha attığını ifade eden Aydınspor Kulüp başkanı Aydın Çepni, “Salon sporlarında da Aydınspor’un rengini, yüzünü, potansiyelini tüm Ege’ye tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Hedefimiz, iyi sporcular yetiştirmek. Salon sporlarının başlangıcı olarak basketbolu tercih etmemizin sebebi basketbolun Aydın’da ivme kazandığını düşünüyoruz. Basketbolla başlayıp önümüzdeki sezon voleybol ve hentbol şubelerimizi de açarak Aydınspor Kulübü olma yolunda daha iyi yerlere getirmek derdindeyiz” dedi.
SALONDA DA AYDINSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLAMAK İSTİYORUZ
Basketbol takımının başına getirilen antrenör Serkan Akşit’in görevini layıkıyla yapacağını düşündüklerini dile getiren Çepni, “Bu konuda bütün Aydın kamuoyundan bütün sanayicilerinden, bütün iş adamlarından salon sporları için gerekli desteği bulmak için görüşmeler yapacağız. Hedefimiz ilk yılımızda bir üst lige çıkmak ve bu hedef doğrultusunda planlarımızı yaptık. Oyuncularla ilgili zaten hocam görüşmelere başladı. Önümüzdeki günlerde hocamızın raporu doğrultusunda gerekli takviyeleri yapıp salonda da Aydınspor’un şampiyonluğunu kutlamak istiyoruz” diye konuştu.
“TRANSFERDE İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ”
Basketbol konusunda hedefinin büyük olduğu için Aydınspor’u seçtiğini belirten antrenör Serkan Akşit, “Birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece ve Aydın’ın ileri gelen yöneticilerinin bizi desteklemesi halinde basketbol ve salon sporlarında bir üst liglere çıkacağımızdan eminim, bundan da kimsenin şüphesi olmasın. A takımın konusunda da bütün gerekli işlemleri yaptık. Bu sene bölgesel erkek basketbol kategorisinden başlıyoruz. Bütün evraklarımız hazır, federasyonla görüşmelerimizi yaptık, çeşitli oyuncularla da görüşüyoruz. Transferde ince eleyip sık dokuyacağız” ifadelerini kullandı.
“İLK HEDEF ŞAMPİYON OLACAK BİR A TAKIM OLUŞTURMAK”
Genç yetenekli basketbolcuları Aydınspor’a kazandırmak için ileriki günlerde seçmeler yapacaklarını işaret eden Akşit, “Özellikle benim yetiştirdiğim Aydınlı basketbolcu arkadaşlarımız takımın içinde olacak çünkü Aydın’da yetişen oyuncularımız olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. A takımı oluşturduktan sonra da altyapıyı hızlandıracağız. Özellikle Aydınspor ismini basketbolda spor okullarında da yaymayı hedefliyor, spor okullarından oyuncu yetiştirmeye çalışacağız. Alt yapılarda Aydın’da bayan basketbol takımı yok ve bu konuya da önem vereceğiz. Şu anki ilk hedef bölgesel ligde A takımımızı şampiyonluğa oynayabilecek şekilde oluşturmak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.