Çine Barajı 2010 yılından önce hayal mi?

Çine Barajı 2010 yılından önce hayal mi?

Çine Çayı üzerine kurulması planlanan Çine Barajı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Çine Barajı 2010 yılından önce hayal mi?
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek (haber)
Çine Çayı üzerine kurulması planlanan Çine Barajı"nda inşaat çalışmaları devam ediyor.
Tamamlandığında başta Çine olmak üzere Aydın, Koçarlı ve Söke ovalarına sulama suyu tutacak olan barajda enerji de üretilecek. Fakat daha öncede dikkat çektiğimiz gibi barajda tüm yoğunluk su tutacak olan gövde bölümüne odaklanmış. Çine Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bal ile baraj alanına giderek çiftçinin umutla beklediği baraj hakkında bilgiler edinmiştik.
Çine Barajı inşaatının 14 yıl önce başladığı ve şu anda su tutma gövdesinin 58. metresine ulaşıldığı öğrenilirken, Çine Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bal DSİ"den elde ettiği bilgiler doğrultusunda gövde yüksekliğinin 58. metreye ulaştığını ve ulaşması gereken yüksekliğin 135 metre olduğunu açıkladı.
Bal, “Edindiğim bilgiye göre baraj gövdesinin su tutma seviyesine getirilmesi için bütün yoğunluk bu bölgeye kaydırıldı. Ben yeterli ödeneğin gelmesiyle gövde inşaatının kısa sürede bitirileceğine inanıyorum. Aksi takdirde bu yıl büyük kuraklık yaşayan Aydın üreticisi önümüzdeki yıllarda bu yılkı gibi sabırlı olmaz. Milletvekillerimiz ve İl Genel Meclis üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde ise Çine Barajı"nın tamamlanması için yoğun çalışma içerisinde olduklarını öğrendim” dedi.
Öte yandan AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk"ün baraj inşaatına 10 trilyon lira ek ödenek çıkarttığı öğrenildi. Fakat Çine Barajı"nın 2008 yılında su tutmaya başlayacağı yönünde yaptığımız haberin ardından, haber merkezimize telefonla ulaşan ve ismini açıklamayan bir okurumuz, yaptığımız bu haberlerle kamuoyunu yanılttığımızı ve baraj gövdesinin 2010 yılından önce su tutma seviyesine ulaşmasının imkânsız olduğunu açıkladı. Aynı kişi, ödeneklerin düzenli gelmesi halinde dahi baraj gövdesinin 3 yıldan önce tamamlanmasının imkânsız olduğunu vurguladı. İddianın sahibine ısrarla bu bilginin kaynağını sorduğumuzda kendisinin DSİ emeklisi olduğunu ve konuya uzak olmadığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.