Çine hayvan pazarı açıldı

Çine hayvan pazarı açıldı

Çine Hayvan Pazarı açıldı, üreticinin yüzü güldü

Gerçek Gazetesi
Aydın'ın Çine ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Çine Belediyesi arasında polemik konusu haline gelen Çine Hayvan Pazarı konusunda son sözü Çine Müftülüğü söyledi. Aydın Celepler Odasının şikayeti üzerine Aydın Valiliği tarafından ruhsatı olmadığı gerekçesiyle fiilen kapatılan hayvan pazarı nedeniyle yetiştiricilerin mağdur olmaması için belediye tarafından yapımına devam edilen yeni pazar yerinin Kurban Bayramına kadar geçici olarak hizmete açılmasına karar verildi. Çine Hayvan Pazarı'nın aradan uzun zaman geçmeden tekrar açılması ve siyasiler ile bürokratlar arasındaki yaşanan gerginliğinin sona ermesi sevinçle karşıladı.
Alınan bu karardan sonra harekete geçen Çine Belediyesi, Kırkışık köyü yolu üzerinde yeni yapmakta olduğu hayvan pazarı inşaatını hızlandırdı. Tam olarak tamamlanmasa da hayvan satış yerlerini ve sundurma inşatlarını tamamlayan inşaat ekipleri, geçici olarak kullanılacak bir adet tuvalet, veteriner hekimin ve zabıtanın kalabileceği gişeyi faaliyete geçirdi. Dün ilk defa Kurbanlık Satış Merkezi adı altında da olsa açılan yeni Çine Hayvan Pazarı herkesin yüzünü güldürdü. Sabahın erken saatlerinde yetiştiriciler yüzlerce hayvanını pazara getirirken, celepler de çok sayıda hayvan satın aldı.
Yeni Hayvan Pazarını rahat ve kullanışlı bulduğunu belirten üreticiler, Çine Pazarı eğer açılmasaydı büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaktık. Diğer pazarlara gitmek hem zaman kaybına neden olacak hem de ulaşım maliyetimizi artıracaktı. Bayram önü hayvanlarımızı Çine'de satabildik. Bu paralarla biriken borçlarımızı ödeyebileceğimiz gibi bayram ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Hayvan Pazarının açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyoruz dediler.
Kurbanlık Satış Merkezi olarak üç hafta açık kalacak olan Çine Hayvan Pazarı'nın, Kurban Bayramı'nın ardından tekrar kapatılacağı öğrenildi. Daha sonra yeniden başlayacak inşaat çalışmaları kapsamında, geri kalan eksikleri tamamlanarak pazarın resmen açılacağı öğrenildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.