Çocuk Yazarlardan imza ve söyleşi günü

Çocuk Yazarlardan imza ve söyleşi günü

Vali Köşger; ”Aydın eğitimde en önde Kentlerimizden biri…

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY

*Söke Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirilen Çocuk Yazarlar imza ve söyleşi gününe Aydın Valisi Köşger de katıldı

Söke Kaymakamlığı himayesinde gerçekleştirilen Çocuk Yazarlar Projesi, imza ve söyleşi günü bu yıl Söke Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. 2017 eğitim-öğretim yılında 10 ilkokuldan 90 çocuk yazarın öykülerini kitaplaştırarak yazarlığa ilk adımı attıran Çocuk Yazarlar Projesi, yeni dönem çalışmalarında kapsamını genişleterek ortaokulları da içine aldı. Sorumluluğu Sadullah Kuşada İlkokulu Müdürü Cemal Tarık Yaman’a, Koordinatörlüğü Özbey İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hasan Cüneyt Bozkurt’a ait proje dahilinde bu dönem 46 okuldan 301 çocuk yazar okurlarıyla buluştu. Hasan Cüneyt Bozkurt tarafından gerçekleştirilen yaratıcı yazarlık seminerlerinde toplam 100 gönüllü öğretmen görev aldı. 

Söke Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan Kurgan, ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Nevval Genç, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sadullah Kuşada İlkokulu Müdürü ve Çocuk Yazarlar Proje Koordinatörü Cemal Tarık Yaman, proje ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Yaman, proje kapsamında  yaklaşık 2 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldığını, geçtiğimiz yıl 90, bu yıl da 301 öğrenci olmak üzere toplam 391 öğrencinin kaleme aldığı eserlerin Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınları Genel Müdürlüğü’nden ISBN numaraları ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nden bandrol alınarak kitapların basımının sağlandığını söyledi.

Yaman, ”Bu yıl projemize kattığımız önemli faaliyetlerden biri de yazarları öğrencilerle buluşturan ‘Okul Söyleyişiler’ etkinliğidir. Bu etkinliklerde aralarında Türkiye’nin tanınmış yazarları ve yerel şair ve yazarlarımızın bulunduğu 16 Şair ve yazarın,10 farklı ilk ve ortaokulda öğrencilerimizle  bir araya gelmeleri oldu” dedi.    

 Kaymakam Kurtbeyoğlu; Bu projeyi Sökeli öğrencilerimiz için önemsiyorum…

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da törende yaptığı konuşmada, iki yıldır ilçemizde uygulanan “Çocuk Yazarlar Projesi”nde bugün 301 öğrencimizin yazdıkları kitapların okurları ile buluşmasın heyecanını yaşadıklarını belirterek; ”Ülkemizde hemen her yıl bir vesileyle kitap okuma kampanyaları, okullarımızda okuma saatleri düzenlenmekte, hatta yarışmalar yapılmakta. Ancak dünya ölçeğinde bakıldığında çok okuyan bir toplum olmadığımız da ortada. Ayrıca, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim almış büyük bir çoğunluğun hem yazılı hem de sözlü olarak kendisini ifade edemediği de bir gerçek. Bu durumun insanlar arasında iletişim problemlerine yol açması ise kaçınılmaz olmaktadır. Sonuçta ise meramını anlatamayan, karşısındaki anlamayan bir toplum olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktayız. Bunların yanında, en azından gerekli ve yeterli miktarda da olsa okuma ve yazma olamadığı için doğru ve güzel Türkçe kullanımı da maalesef mümkün olamamakta dilin bozulması, zaman içerisinde olumsuz yönde değişirken neredeyse yok olması da kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Kendi dilini doğru ve güzel kullanamayan, bunların sonucu olarak da unutan milletlerin ise dilleri ile birlikte, dinlerini de, öz benliklerini de hatta bağımsızlık ve özgürlüklerini de kaybettiklerini de tarih bize göstermektedir, O halde; dilimizi doğru ve düzgün kullanmak her bir ferdimizin esas meselesi olmalıdır. Sınav ve ona dayalı test yöntemleri ise ne yazık ki Türkçemizin doğru ve güzel kullanımı da olumsuz etkilemektedir. Belli cevap  şıkları olmadan bildiklerini bile anlatmayan, dolayısıyla başarısızlığa mahkum çocuklar yetişmektedir..Bu nedenle bu projeyi çok  önemsiyorum” şeklinde konuşarak projede yer alan tüm öğretmenleri ve  öğrencileri kutladı.

 Vali Köşger; ”Aydın eğitimde en önde Kentlerimizden biri…

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de yaptığı konuşmasında,  Söke Kaymakamlığı himayesinde hayata geçirilen proje ile eğitimde  farkındalık yaratıldığını belirtti. Köşger özetle, ”Kafası testle midesi tostla doldurulan bir nesil yetişmesinin bitirilmesi için farkındalık yaratan bu proje ile çocuklarımızın sadece kitap okuma alışkanlığı kazandırılmamış, kitap yazma alışkanlığı ve  dilimizi iyi kullanma, geliştirme yeteneği de kazandırılmış farklı bir aktivite. Bu farklı düşünceyi hayata geçiren arkadaşlara teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyorum. Bugün bu proje kapsamında 391 çocuğumuzun kitap yazmasını çok önemsiyorum. Ben bu yaşlarda 391 kitabı bile bir arada görmemiştim” dedi.

cocuk-yazarlar-2.jpgçocuk-yazarlar3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.