Çocuklar evde aileleriyle birlikte kitap okuyacak

Çocuklar evde aileleriyle birlikte kitap okuyacak

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde başlatılan “Bu Benim Kitabım” projesi ile öğrencilere, anaokulundan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor.

Aydın’da hayata geçirilen ‘Bu Benim Kitabım” projesi, İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesinde bulunan Acarlar Anaokulu’nda yapılan etkinlikle hayata geçirildi. Aydın il genelinde uygulanacak olan proje ile okul öncesi öğrencilerin her birine özgü hazırlanan kitap çantası kullanılarak, öğrencilerin evde aileleri ile birlikte kitap okuması ve çocuklara özgüven kazandırılması hedefleniyor.

 

Acarlar Anaokulunda startı verilen proje için düzenlenen programda okul öğretmenleri okul faaliyetleri ve proje ile ilgili bilgilendirmede bulunurlarken, her öğrenciye ayrı olarak hazırlanan kitap çantaları öğrencilere teslim edildi.


Minik öğrenciler ve velilerinin hazır bulunduğu programda konuşan Okul Müdürü Sevilay Ulubeli, “Bu çalışmalarda aileler ile ne kadar iyi vakit geçirilirse çocukların zihinsel gelişim kapasitesi o kadar artmakta. Bu çalışmalara Kasım ayı içerisinde başladık. Burada önemli olan kitap okumak değil, kitabı çocukla birlikte okumaktır. Aynı eskiden dedelerimizin ninelerimizin yaptığı gibi ninniler söylermiş gibi onu dinlermiş gibi yapmalıyız. Çocuk sizinle vakit geçirdiğini anlayabilsin diye cümleler kurduk velilerimize” diye konuştu.


 

Okul Proje Koordinatörü öğretmen Deniz Akbulut’da, çocukların projeden çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Çocuklarımız sınıfa geldiklerinde ‘Benim annem, babam bana kitap okudu’ dediler. Ve özgüvenleri o kadar çok yüksekti ki bunu çok güzel bir şekilde sınıfta ifade ettiler” dedi.


 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, kitap okuma alışkanlığının önemine değinerek, “Okul öncesinde eğitim gören çocuklarımızın, kitap okuma alışkanlığı kazanmaları noktasında, idareci ve öğretmen arkadaşlarımızın belirlemiş olduğu kitapları çocuklarımızın evde anne ve babalarıyla birlikte okuyup ebeveynleri ile birlikte kaliteli vakit geçirmeleri noktasında bir kazanım elde etmelerini istiyoruz. Toplum olarak en büyük eksikliklerimizden ya da sıkıntılarımızdan bir tanesi okuma alışkanlığı kazanmamız olmamız. Bunu çocuğun okulöncesi çağda eğitimle ilk tanıştığı zamanda bunun gerekli olduğunu, hayatın içerisinde sürekli bunun lazım olacağını, bu alışkanlığın yerleşmesinde önem atfetmekte olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.


 

Projenin startının verildiği programa Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse, İncirliova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, Okul Müdürü Sevilay Ulubeli, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.