ÇOCUKLARA MEKTUP

Sevgili çocuklar, gözlerinizi kapatıp içinizden 1’den 10’a kadar sayın. Karanlık bir dünyada hiçbir nesneyi görmeden, renklerin hiç birisini algılamadan tam 10 saniye küçük bir oyun oynadınız. Bu sizin oyununuzdaki on saniyelik karanlığı, ömürleri boyunca yaşayan insanların olduğunun hiç düşündünüz mü? Onlar görme engelli insanlarımızdır. Yaşamın onlar için ne kadar sıkıcı ve çekilmez olduğunu düşünebiliyor musunuz. Çevremizde görme engellilerden başka bir çok değişik engelli insanlarımız var. Bun günlük hayatın içinde kaybolup gitmişler. Bazen onlarla karşılaşsak bile onları fark etmeden kendi yaşamımıza devam ederiz. Oysa engelsiz bir hayat içersinde yer almak ve bu konuda bilgilenmek her çocuğun görevidir. Sizleri “Söke’nin Sevgi Gönüllüsü Çocukları “ olmaya davet ediyorum. Bu konuda düşüncelerinizi, görüşlerinizi, engelsiz bir hayat için projelerinizi anlatacağınız bir “kompozisyon yarışması düzenledik. Bu konudaki çağrımızı bir kez daha yineliyorum.
******
Sevgili Çocuklar
Günlük yaşamımızda, yürürken, oyun oynarken çevremizde bir çok engelle karşılaşırız. Bu engeller bizim hayatımızı zorlaştırır. Hele bazılarımız için bu engeller aşılmaz ve geçilmez olur.Çünkü bedenimizdeki bir eksiklik ya da rahatsızlık bazılarımız için ömrümüz boyunca taşıyacağımız engel durumundadır.  Böyle durumda olanlarımız için daha yaşanılır, engellerden arınmış bir kent için düşlerinizi yazarak, kentleri oluşturan, yenileyen büyüklerimize esin kaynağı olabilirsiniz. Sökeli tüm ilköğretim öğrencilerinin katılımını "ENGELSİZ KENTLER DÜŞLÜYORUM" adlı kompozisyon yarışmamıza bekliyoruz. Sürpriz hediyelerimiz olacaktır.
Son Katılım tarihi 25 Şubat 2015 Ödül Töreni 05 Mart 2015'tir.
Yazılarınızı CHP Söke İlçe Sekreterliğine teslim edebilirsiniz...
*****
Sevgili Veliler, Sevgili Öğretmenler çocuklarımızı bu konuda teşvik etmeniz,  yarının engelsiz bir dünyası için “Sevgi  Gönüllü”lerini çoğaltacaktır.
Engelsiz yarınlar için el ele… 
Esen kalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar