Çok Amaçlı Konak

Çok Amaçlı Konak

Çakırbeyli’de çok amaçlı köy konağı

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Koçarlı"ya bağlı Çakırbeyli Köyü"ne çok amaçlı köy konağı kazandırıldı. 2 yıl öncesine kadar eğitim-öğretim görülen okul binası yetersiz kalınca, yeni okul binası inşa edildi. Yeni binanın tamamlanmasıyla da eski okul boşaltıldı. Bunun üzerine Çakırbeyli köyü muhtarı Mehmet Demir Koçarlı Kaymakamlığının onayı ile okul binası devralıp, yeni düzenlemeye geçti. Eski okulun bir sınıfı köy muhtarlık odası olarak düzenlenirken, bir sınıfı çeşitli kurslar amacıyla, bir sınıf Tarım Danışmanlığı idari birimi ve bir başka sınıfı da mutfak olarak düzenlendi.
Yeni düzenlenen Köy Konağının açılış törenine Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın İl Özel İdare Müdürü Halil İbrahim Aktemur, Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, ADÜ"den bazı öğretim üyeleri, davetliler ve köylü vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Koçarlı"nın yeni genç Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Çakırbeyli Koçarlı ve hatta Türkiye"de örnek gösterilecek bir dayanışma içerisindedir.. Gerek ekonomik, gerekse sosyal faaliyetlerde ortak atılım gösteren bir köyümüz. Çakırbeyli köyümüz son olarak halkın geniş katılımıyla Sigarasız Yaşam Kampanyasına imza atmıştır. Şu anda hizmete açacağımız Köy Konağı okul olarak faaliyet gösterirken, yetersiz kaldığı için boşaltılmış ve muhtarlık tarafından Köy Konağı olarak düzenlenmiştir. Köyümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kurdele kesiminin ardından Köy Konağının içi gezildi. Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çakırbeyli Köy Muhtarlığı"nın ortak girişimiyle başlatılan Biçki, Dikiş ve Nakış kursuna katılan kursiyerlerin çalışmamaları hakkında bilgiler alındı.16 bayan kursiyerin 30 Mayıs tarihine kadar kurs göreceğini söyleyen Kurs Öğretmeni Sergül Yılmaz, önümüzdeki dönemlerde daha değişik alanlarda da kurslar açmayı hedeflediklerini söyledi.
Çakırbeyli"nin sevilen ve çalışkan Muhtarı Mehmet Demir"de açılışa katılan tüm konuklara tek tek teşekkür ederken, ”Çakırbeyli köylüsü en güzel hizmetlere ve mekânlara layık. Bizde bu bilinçle köyümüzde proje ve hizmet üretiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.