Çolak; "AK Partili Metin Yavuz'u Kınıyoruz"

Çolak; "AK Partili Metin Yavuz'u Kınıyoruz"

CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Kübra Çolak yazılı bir basın açıklaması yaptı. Çolak açıklamasında,"Toplantıya misafir gelen iki CHP’li kadın yöneticiye Metin Yavuz’un yaptığını esefle kınıyoruz."dedi

CHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Kübra Çolak'ın yazılı basın açıklaması aynen şöyle:

18 yıldır kadınlarla ilgili tüm söylemlerinde cinsiyetçi dilinden taviz vermeyen AKP ve yandaşlarının kadınlara saldırmaktan vazgeçmediği Türkiye’de yaşıyoruz maalesef.

Kadına olan düşmanlığı son günlerde zirve yapan Ak Partide bir şiddete daha şahit olduk. Aydın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na küfürler eden Ak Parti Aydın İl Başkanı Adayı’nın iğrenç küfürlerini beğenen Ak Parti Milletvekili Rıza Posacı’dan Halkın seçtiği Başkana omuz atan vekil ne ararsın hepsi Ak Partide var.

Söke’de yapılan Söke’nin sorunlarının konuşulacağı toplantıya CHP heyetinden iki tane bayan yöneticimiz katıldı. Toplantıyı organize eden Oda başkanımız Refik Karataş tarafından teyit edilerek giden CHP Aydın İl Başkan Yardımcımız Dursun Evren ve CHP Aydın İl Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyesi Zeynep Can Ak Parti Milletvekili Metin Yavuz tarafından oturdukları yerden kaldırıldı.

Toplantıya misafir gelen iki kadın yöneticiye Metin Yavuz’un yaptığını esefle kınıyoruz.
Misafirperverliği ile tüm Türkiye’ye örnek olmuş Söke’mizden böyle bir vekile sahip olduğumuz için utanç duyoyoruz. Utanması gerekirken kadına yapmış olduğu davranıştan dolayı özür dilemesi gerekirken aktroller sosyal medyada Yavuz’un talimatı alaycı tavırlar ve paylaşımlar yapıyorlar.

Kendi adına konuşan bağımsız kadını ortadan kaldırmaya dönük ‘fıtrat’, ‘fetva’ söylemleri ya da sosyal politikaların inşasında hak, adalet, özgürlük, eşit temsil gibi temel kavramların izinin dahi kalmaması Akp’nin ve Yavuz’un kadına takındığı tavırdan kaynaklanmaktadır.

18 yıldır yaşamları çalınan kadınların faillerine çanak tutan ve kazanılmış haklarını tırpanlamaya çalışan bir iktidarın, Türkiye’de kadınları gözünde gördüğü yer Yavuz’un CHP’li kadın yöneticilerimize gösterdiği hadsizlile eş değerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.