CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MAĞDURİYETLERİ GİDERMESİ İSTENİYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MAĞDURİYETLERİ GİDERMESİ İSTENİYOR

AK Parti'nin çifte standardı nedeniyle Söke'de yüzlerce çırçır fabrikası çalışanının mağduriyeti devam ediyor.

Haber: Durmuş Tuna

Tarım arazisinde oldukları gerekçesiyle Söke'de faaliyet gösteren 5 çırçır fabrikası kapatılırken, Kuşadası’nda Milli Park’a komşu kamu arazisinin yapılaşmaya açılması tepki çekti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı sürecinde yapılan tüm itirazlar reddedilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla değişiklik onaylandı. Özelleştirme kapsamındaki arazinin satılacağı ve satış yapılacak kişinin de belli olduğu iddia ediliyor.

YÜZLERCE ÇIRÇIR FABRİKASI ÇALIŞANI İŞSİZ KALDI
Ege kıyılarındaki cennet araziler imar planı değişikliği ile yapılaşmaya açılırken, Söke'de faaliyet gösteren 5 çırçır fabrikasının kapatılmasıyla yüzlerce çırçır fabrikası çalışanı işsiz kaldı ve işletme sahipleri de milyonlarca liraya mâl ettikleri işletmelerini kullanmadıkları için zarara uğradılar.

"AK PARTİ HÜKÜMETİ İŞİNE GELDİĞİ GİBİ HAREKET EDİYOR"
Mülkiyeti Hazine’ye ait yaklaşık 30 dönüm arazide olduğu gibi son yıllarda benzer bir çok arazide Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın onayıyla imar planı değişikliğine gidilirken, 5 çırçır fabrikasının kapatılması "AK Parti Hükümeti işine geldiği gibi hareket ediyor" yorumlarına neden oluyor.

SADECE SÖKE'YE VE 5 ÇIRÇIR FABRİKASI İŞLETMECİSİNE MAHSUS UYGULAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Aydın'ın 17 İlçesinde sadece Söke'ye mahsus ve Söke'de de sadece 5 çırçır fabrikasına uygulanan "Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılması Yönetmeliği"nde bir kereye mahsus af uygulamasına gitmesi isteniyor.
Türkiye genelinde ve Aydın'da binlerce işletme tarım arazisinde faaliyetlerini sürdürdüğü halde sadece Söke'deki 5 çırçır fabrikasının faaliyetinin sonlandırılmış olması haksızlık olarak değerlendiriliyor.

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye’nin en temiz ve doğal kıyılarına sahip, Akdeniz'den Karadeniz'e kadar tüm Anadolu'da varolan bitki türlerinin doğal olarak bir arada görüldüğü doğa müzesi olma özelliğini taşıyan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın hemen yanındaki arazinin imar planı değişikliğiyle “fundalık ve zeytin deliceği” statüsünden çıkarılması dikkat çekti.

AKP AYDIN MİLLETVEKİLLERİ ELEŞTİRİLİYOR 
Tarım Arazilerinin, Mera Alanlarının ve Milli Parklara Yakın Arazilerin korunmasına yönelik yasalar çıkaran Merkezi Yönetimin buna rağmen yandaşı kayırmaya yönelik siyasi anlayışı ve çifte standardı tepki çekiyor.
Aydın genelinde yaşanan tarım arazilerinde yapılaşma, mera alanlarının talanı ve mera kanunu ihlalleri ile kamu arazilerinin yandaşa peşkeşi gibi durumlara ses çıkarmayan AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ve Mustafa Savaş'ın, 5 çırçır fabrikasının faaliyetinin sonlandırılmaması için girişim başlatmamaları eleştiriliyor.

ÖZELLİKLE YAVUZ VE POSACI ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA
Pamuk Konseyi Başkanı çırçır fabrikası işletmecisi Bertan Balçık ile iş ortağı olan Milletvekili Metin Yavuz 5 çırçır fabrikasının kapanması için yoğun çaba harcamakla suçlanıyor.
Kapatılan 5 çırçır fabrikası arasında Söke AK Parti'de önceki dönemlerde yönetici konumunda görev üstlenen 4 çırçır fabrikası işletmecisi bulunuyor. Özellikle de AK Partili çırçır fabrikası işletmecilerinin mağdur edilmiş olmaları siyasi hesaplama olarak değerlendiriliyor. Siyasi hesaplaşma içerisinde olmakla suçlanan Metin Yavuz'a duyulan öfke günden güne artarak devam ediyor.

POSACI BİR TEK KİŞİ İÇİN SEFERBER OLDU
Milletvekili Rıza Posacı'nın da 5 çırçır fabrikası için kılını kıpırdatmazken, tarım arazisinde faaliyet gösteren bir çırçır fabrikası işletmecisi için Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde girişim başlatması, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işlem yapmasını engellemesi, Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıkartması nedeniyle tepki çekiyor.
Herkese eşit yaklaşmadığı için eleştirilen Posacı'nın, AK Partili çırçır fabrikası işletmecisi için Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan randevu alması ve çırçır fabrikasının kapanmasını engellediği biliniyor.

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİNİN GİRİŞİM BAŞLATMASI İSTENİYOR
Kuşadası Milli Parkına komşu arazinin imar planında, “Ticaret-Turizm-Konut Alanı, Sağlık Tesis Alanı, Park, Trafo Alano, Kanal ve Yol” olarakw değişikliğe gidilebiliyorsa, 5 çırçır fabrikasının mağduriyetinin giderilmesi için bir kereye mahsus kanunda değişikliğe gidilmesi isteniyor.
Akp Aydın Milletvekillerinin tepki çeken çifte standarda son vererek, kapatılan 5 çırçır fabrikası ile tarım arazisinde faaliyetlerini sürdüren diğer işletmeleri kapsayacak şekilde af çıkarılması için girişim başlamaları isteniyor.

untitled-430.jpguntitled-431.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.