Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası büyüledi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası büyüledi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası büyüledi


█ Gerçek Gazetesi
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası"nın (CSO) Doğuş Grubu sponsorluğunda gerçekleştirdiği "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesinin 5. durağı Aydın oldu. İdil Biret'in turnede ilk kez sahne aldığı konseri 2 Bine yakın Aydınlı izlerken orkestra izleyenleri adeta büyüledi.
Geçtiğimiz yıllarda oldukça ilgi gören ve bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve şimdiye kadar Afyon Kocatepe Üniversitesi, Isparta Belediye Sarayı , Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi"ne uğrayan turnenin 5. durağı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi oldu.
Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en eski senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş
Grubu ve üniversiteler işbirliği ile 10-18 Kasım tarihleri arasında düzenlediği konserler ile Ege Bölgesi üniversitelerindeki gençler ve bu şehirlerdeki klasik müzik tutkunlarıyla buluşuyor.
10 Kasım"da Afyon Kocatepe Üniversitesi ile başlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesinin sonraki durakları 11 Kasım"da Isparta Belediye Sarayı,
13 Kasım"da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi oldu. 14 Kasım tarihinde Denizli Pamukkale Üniversitesi"nde müzik severlerle buluşan CSO"ya, dün akşamda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliği yaptı. İdil Biret'in turnede ilk kez sahne aldığı konseri yaklaşık 2 Bin kişi izledi. CSO, 17 Kasım"da Muğla Üniversitesi"nde vereceği konserle turneyi noktalayacak.
İDİL BİRET CSO
İLE SAHNEDE
Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; Afyon, Isparta, Burdur ve Denizli konserlerinde ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın"a eşlik
etti. CSO, turnenin 5. durağı Aydın'da dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile sahne aldı.
Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi"nde sahne alan orkestrayı izleyenler arasında Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yer aldı.
ADÜ Rektörü Birincioğlu konser arasında İdil Biret"e çiçek sunarken konser sonrası Vali Kerem Al, Milletvekili Mehmet Erdem ve Rektör Birincioğlu başta orkestra şefi Rengim Gökmen olmak üzere orkestranın bütün üyelerini tek tek tebrik ettiler.
Salonu dolduran binlerce davetlide konser sonunda orkestra üyelerine ve İdil Biret"e dakikalarca ayakta alkışladı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.