Dacıa yarı otomatik şanzıman ve Duster Edıtıon 2016'yı tanıtıyor.

Dacıa yarı otomatik şanzıman ve Duster Edıtıon 2016'yı tanıtıyor.

Dacia 15 Eylül'de kapılarını açacak 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyeceği yeniliklerini duyurdu.

Romen otomobil üreticisi Dacia, Frankfurt Otomobil Fuarı kapsamında yapacağı yenilikleri resmi olarak duyurdu. Bu yeniliklerin arasında en önemlisi, Easy-R adı verilen yarı otomatik şanzımanın tanıtılacak olması. Bu şanzıman 2015 yılı sona ermeden Logan, Logan MCV, Sandero ve Sandero Stepway'de gibi modellerde sunulmaya başlanacak. Ancak Easy-R ilk olarak sadece 90 hp güç ve 140 Nm tork değerine sahip olan Tce90 benzinli motor ile sunulacak. Bu kombinasyona sahip Dacia modellerinin yakıt tüketim değerlerinin 100 kilometrede 4.9 litre olduğu vurgulanıyor.

 

Easy-R, otomatik vites bilgisayar kontrollü elektromekanik tahrik düzeneği ile birlikte çalışıyor, bu düzenek sürücünün manuel bir araçta yapacağı işlemleri otomatikleştirilmiş bir şekilde yerine getiriyor. Yani debriyaja basıyor, vites değiştiriyor ve debriyajı bırakıyor. Drive ve Manuel olmak üzere iki farklı sürüş modu olan şanzıman, bu modlarda farklı devir aralıklarında vites değiştirerek sürüş stillerinin farklılaşabilmesini sağlıyor.

 

Dacia yetkilileri ayrıca artık tüm motorlarının Euro 6 uyumlu olduğunu belirtiyor. Motorların tamamı start-stop sistemi ve fren enerjisi geri kazanımına sahip olacak.

 

Dacia Frankfurt'ta yeni Duster Edition 2016'yı da tanıtacak. Özel seri yeni modelde siyah elmas efektli 16 inç alaşım jantlar ve yeni Altay Yeşili dış cephe rengi bulunuyor. İç kabinde iki yeni döşeme seçeneği bulunuyor, giriş seviyesi modeller Silicon siyah döşeme ile geliyor. Daha yüksek donanım seviyelerinde ise siyah üzerine Féderer gri döşeme yer alıyor.

Dacia Duster Edition 2016 Resim Galerisi

 

Dacia Duster Edition 2016 Resim Galerisi

Dacia Duster Edition 2016 Resim Galerisi

 

Dacia Duster Edition 2016 Resim Galerisi

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.