Daha kaç öğrenci ölmesi gerekiyor

Daha kaç öğrenci ölmesi gerekiyor

Okuldan çıkan öğrenciler karşıdan karşıya geçerlerken 4 kız öğrenci kavşağa giren traktörün devrilen römorkunun altında kalmıştı.

Öğrencilerden 15 yaşındaki Fatma Taşdemir kaza yerinde hayatını kaybederken, Damla Demir, İnci Zana Küpçü ve Eser Sönmezoğlu isimli kız öğrenciler de yaralanmıştı. Kazanın ardından mahalle halkı ve öğrenciler yolu trafiğe kapatmış ve üst, ya da alt geçit istediklerini haykırmışlardı. Önce Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ardından da Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer Sazlı’ya giderek güvenli geçiş için gerekli önlemlerin alınacağını söylemişlerdi. Ancak aradan geçen zamanda okul önündeki kavşakta sadece okul giriş-çıkış saatlerinde trafik ekiplerinin trafik akışını sağladıkları görüldü. Mahalle halkı ve öğrenciler ise, köklü çözüm istiyorlar.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Sazlı’da sancılı başladı. Son kazanın ardından Hacı Halilpaşa İlköğretim okulunun bir başka alana kaldırılmasının da gündemde olduğu öğrenildi. Ancak okul bu bölgeden kaldırılacak olsa da merkezden geçen Söke-Bodrum karayolunun yoğunluğunun göz önünde bulundurularak mahalle halkının güvenli geçişlerinin sağlanması için bu bölgeye alt, ya da üst geçit kaçınılmaz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.