Dansın Efeleri şampiyonluğa oynuyor

Dansın Efeleri şampiyonluğa oynuyor

Dansın Efeleri şampiyonluğa oynuyor


Ger­çek Ga­ze­te­si
Ge­rek yurt için­de ge­rek­se yurt dı­şın­da Ay­dın ili­nin ve Ad­nan Men­de­res Üni­ver­si­te­si"nin (ADÜ) ta­nı­tı­mı­na bü­yük kat­kı sağ­la­yan ADÜ Folk­lor Top­lu­lu­ğu üni­ver­si­te­le­ra­ra­sı hal­ko­yun­la­rı ya­rış­ma­sın­da da id­di­alı.
ADÜ"nün 35 öğ­ren­ci top­lu­lu­ğun­dan bi­ri olan ADÜ Folk­lor Top­lu­lu­ğu, ka­tıl­dı­ğı böl­ge­sel ve ulu­sal ya­rış­ma­lar­da el­de et­ti­ği ba­şa­rı­lar­dan al­dı­ğı ce­sa­ret­le Üni­ver­si­te­le­ra­ra­sı Halk Oyun­la­rı Ya­rış­ma­sı"nda bi­rin­ci ol­mak için ça­lış­ma­la­rı­nı ara­lık­sız sür­dü­rü­yor. Da­ha ön­ce üçün­cü­lük ku­pa­sı­nı ADÜ"ye ka­zan­dı­ran top­lu­luk, haf­ta­nın en az üç gü­nü ger­çek­leş­tir­dik­le­ri pro­va­lar­da efe­ler di­ya­rı­nı en iyi şe­kil­de tem­sil et­mek için bü­yük ça­ba gös­te­ri­yor.
Üni­ver­si­te­nin bir böl­ge­nin kül­tü­rel zen­gin­li­ği­ni, ge­le­nek ve gö­re­nek­le­ri­ni, inanç­la­rı­nı ve umut­la­rı­nı en iyi yan­sı­tan folk­lor ak­ti­vi­te­si­ni ya­şat­mak ve ta­nıt­mak için kur­du­ğu ilk top­lu­luk­lar ara­sın­da yer alan ADÜ Folk­lor Top­lu­lu­ğu, ku­rul­du­ğu gün­den bu­gü­ne ge­rek Üni­ver­si­te­si­nin ge­rek­se Ay­dın"ın gu­ru­ru ol­ma­ya de­vam edi­yor. Ka­tıl­dı­ğı ye­rel ve ulu­sal mü­sa­ba­ka­lar­da ba­şa­rı­lı so­nuç­lar alan, yurt dı­şın­da Ay­dın"ı ve ADÜ"yü ta­nı­tan Folk­lor Top­lu­lu­ğu, Ni­san ve Ma­yıs 2010 ta­ri­hin­de iki etap­ta ger­çek­leş­ti­ri­le­cek ya­rış­ma için ara­lık­sız ça­lı­şı­yor. Ya­rış­ma­ya ka­tı­la­cak 16"sı kız 32 ki­şi­lik ekip­le ça­lış­tı­rı­cı ho­ca­lar eş­li­ğin­de üni­ver­si­te­nin SKS Sa­lo­nun­da ara­lık­sız pro­va ya­pan top­lu­luk, Zey­bek, Fet­hi­ye, Kırk­la­re­li, Ri­ze, Ak­ça­abat ve Çif­te­tel­li"nin de ara­la­rın­da ol­du­ğu pek çok yö­re­nin dan­sı­nı ba­şa­rı ile oy­nu­yor.

TOP­LU­LU­ĞU
TÜR­Kİ­YE ÇA­PIN­DA
TA­NIN­MIŞ
EĞİT­MEN­LER
ÇA­LIŞ­TI­RI­YOR
ADÜ Folk­lor Top­lu­ğu, ya­rış­ma­ya Tür­ki­ye ça­pın­da ta­nı­nan ve ya­rış­ma tec­rü­be­si olan ça­lış­tı­rı­cı­lar­la ça­lı­şı­yor. Bu­nu için her yı­lın ba­şın­da top­lu­luk yö­ne­tim ku­ru­lu, da­nış­man ve il­gi­li rek­tör yar­dım­cı­sı bir ara­ya ge­le­rek eği­ti­ci­le­rin kim ola­ca­ğı­na ka­rar ve­ri­yor ve ge­rek­li söz­leş­me­ler im­za­la­nı­yor. Top­lu­luk, bu yıl da Ay­dın"ın en iyi folk­lor ho­ca­la­rı ile ça­lı­şı­yor.

ÜNİ­VER­Sİ­TE
ET­KİN­LİK­LE­RİN­DE
HEP ON­LAR VAR
Eği­tim öğ­re­tim dö­ne­mi baş­lar­ken ya­rış­ma­ya ka­tı­la­cak ekip ve gös­te­ri­le­re ka­tı­la­cak ekip ola­rak iş bö­lü­mü­ne gi­de­rek sis­tem­li ve dü­zen­li ça­lı­şan top­lu­luk, Üni­ver­si­te­nin açı­lış­ka­pa­nış gös­te­ri­le­ri da­hil özel gün ve ge­ce­le­rin­de ak­tif ola­rak yer alı­yor.
Üni­ver­si­te­si­ni ve yö­re­si­ni her plat­form­da tem­sil eden top­lu­luk, Is­par­ta"dan Mar­ma­ris"e, Ga­zi­an­tep"ten İz­mir"e pek çok il­de gös­te­ri ya­pı­yor. Yurt dı­şın­dan da sü­rek­li da­vet alan Ttplu­luk, bu yıl Por­te­kiz"e gi­de­rek Folk­lor Dan­sı"nı ulus­la­ra­ra­sı are­na­da da ser­gi­le­di.

Zİ­RA­AT FA­KÜL­TE­Sİ
BÜN­YE­SİN­DE
KU­RUL­DU
ADÜ Zi­ra­at Fa­kül­te­si bün­ye­sin­de 2001 yı­lın­da gö­nül­lü bir grup öğ­ren­ci­nin Arş. Gör. Dr. Mu­rat Yıl­maz da­nış­man­lı­ğın­da kur­du­ğu top­lu­luk, 2003 yı­lın­da di­ğer fa­kül­te ve yük­se­ko­kul­lar­da­ki öğ­ren­ci­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la ADÜ Folk­lor Top­lu­lu­ğu is­mi­ni al­dı. Şu an­da Zi­ra­at, Fe­nE­de­bi­yat, Eği­tim, Ay­dın Mes­lek ve BES­YO öğ­ren­ci­le­ri­nin ağır­lık­lı ol­du­ğu Top­lu­lu­ğun 150 gö­nül­lü üye­si bu­lu­nu­yor. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.