DC sistem makinesinin tanıtımı yapıldı

DC sistem makinesinin tanıtımı yapıldı

Şarj edilebilir yüzey sulamalı DC sistem makinesinin tanıtımı yapıldı

AYDIN’LI MÜHENDİS COŞKUN CAMBAZOĞLUNUN AMACI, TÜRK ÇİFTÇİSİ VE TARIMINI TARIMSAL SULAMADA MAZOTA OLAN BAĞIMLILIKTAN KURTARMAK
Gerçek Gazetesi
Aydın’lı mühendis Coşkun Cambazoğlunun Türk çiftçisi ve tarımını tarımsal sulamada kullanılan mazota olan bağımlılıktan kurtarmak amacı ile geliştirdiği Yüzey Sulamalı DC Sistem makinesinin tanıtımı Aydın Ziraat Odası eski Başkanı Arif Gürdal’ın çiftliğinde yapıldı.
Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Ziraat Odaları temsilcileri ve çok sayıda çiftçinin katıldığı tanıtımda Geliştirdiği makine ile 240 litre mazot ile yapılabilecek sulamanın 40 YTL gibi bir rakama yapılabileceğini belirten Coşkun Cambazoğlu, “Çiftçi elektriğin olmadığı yerde bu makine ile sulamasını yapabilecek. Makineyi bin 500 kere şarj etmek mümkün. Makinenin şarj süresi 10 saat sürüyor. Bu makine ile yağmurlamadan, damlama ve vahşi sulamaya kadar her türlü sulamayı yapıyoruz” dedi.
Aydın Ziraat Odası eski Başkanı Arif Gürdal’da son yıllarda üreticinin girdi fiyatlarındaki artıştan dolayı zor günler geçirdiğini belirtip kendi arazisinde iki traktörle yaptığı 200 litrelik sulamaya 600 YTL mazot harcarken , yüzey sulamalı makine ile 50 YTL’ye mal olduğunu söyledi. Aydın Valisi Mustafa Malay’da girdi fiyatlarındaki yükselmenin çiftçiyi sıkıntı içine soktuğunu vurgulayarak “Üretim olmazsa açlığı gideriz. Dünya zaten açığı doğru gidiyor. Bu sistem ile sulama 6-7 kat daha ucuz. Hem de her tarlaya elektrik götürme derdinden kurtulmuş olacağız” dedi. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’de Coşkun Cambazoğlunun geliştirdiği sulama makinesi ve sisteminin Ankara’da Bakanlığı çok iyi anlatılması gerektiğini ifade etti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.