Define merakı canına mal oluyordu

Define merakı canına mal oluyordu

Aydın’da bir şahıs define aramak için girdiği tarihi bir kuyu ve su kanalında kuyunun belli bölümlerindeki duvarların yıkılması sonucu mahsur kaldı.

Aydın’da bir şahıs define aramak için girdiği tarihi bir kuyu ve su kanalında kuyunun belli bölümlerindeki duvarların yıkılması sonucu mahsur kaldı. Ekipteki diğer vatandaşların ihbarı ile bölgeye giden AFAD ekipleri saatler süren çalışmanın ardından şahsı kurtardı. Yerin yaklaşık 5 metre altındaki tarihi su kanalından çıkarılan şahıs ağır yaralı olarak Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ot toplamak için bölgede bulunduklarını belirten şahısların amaçlarının farklı olduğunu belirleyen jandarma şahsın arkadaşlarını gözaltına aldı.
Olay bugün öğlen saatlerinde Germencik İlçesi’ne bağlı Mursallı Mahallesi yakınlarındaki Roma ve Yunanlılar döneminde yerleşim yeri lan ve depremlerle yer altında kaldığı öğrenilen incir zeytin bahçelerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bölgeyi iyi tanıdığı ileri sürülen ve Kuşadası Davutlar Mahallesi’nde yaşayan Nurullah Aksoy isimli şahıs arkadaşları ile birlikte sabah saatlerinde bölgeye geldi. Son olarak Yunanlılar tarafından kullanıldığı ileri sürülen kuyularla yüzeye bağlanan su kanalına giren Nurullah Aksoy, kanalda bulunduğu sırada meydana gelen göçük sonucu içeride mahsur kaldı. Bunun üzerine Aksoy ile birlikte olan ve isimleri açıklanmayan arkadaşları Jandarma ve AFAD ekiplerini arayarak yardım istedi. Bölgeye giden AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri, yaralıyı bir kuyunun içerisinden buldu. Normal yollarla kuyuya girmek mümkün olmayınca AFAD ekipleri bölgede sistem kurarak kurtarma araçlarının yardımı ile kuyuya indi. Kuyunun bağlı olduğu tarihi kanalda yıkılan duvarın altında kalan şahsı kurtarmak için seferber olan ekipler önce enkazı kova ile kuyudan yukarı çekti, ardından yaralıyı kurtardı. AFAD Müdürü Recep Coşkun’un da bizzat takip ettiği hummalı çalışmanın ardından yaralı kuyudan çıkarıldı.
“EKİPTEKİ DİĞER ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI”
Jandarma tarafından da müdahale edilen olayda, ihbarı yapan Nurullah Aksoy’un arkadaşları bölgeye ot toplamaya geldiklerini belirtince, yerin yaklaşık 5 metre altında ot toplanmayacağını düşünen jandarma ekipleri Aksoy’un arkadaşlarını gözaltına aldı. Şahsıların ot değil define aramak için tarihi kuyuya indikleri tahmin edilirken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.