Değer artışı en yüksek olan iller Aydın, Muğla ve Balıkesir

Değer artışı en yüksek olan iller Aydın, Muğla ve Balıkesir

TÜİK rakamlarına göre Eylül ayında Türkiye genelinde 147 bin 143 adet konut satışı gerçekleşti. Bu adet ile konut satışları bir önceki aya göre göre %4, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %8 arttı.

Konut satışlarında İstanbul 28 bin 229 konut satışı ve %19 ile en yüksek paya sahip olurken, Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı %30 seviyesinde gerçekleşti. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 483 TL, ortalama konut fiyatı 452 bin 790 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl oldu. Yıllık değer artışı en yüksek olan iller ise sırasıyla Aydın, Muğla ve Balıkesir oldu.

 

Değer artışı en yüksek olan iller Aydın, Muğla ve Balıkesir


Eylül ayında en fazla konut satışı olan 30 il içerisinde yıllık değer artışı en yüksek olan iller ise sırasıyla Aydın, Muğla ve Balıkesir oldu. Aydın’da konut fiyatları son bir yılda %59 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 156 TL, ortalama konut fiyatı 666 bin 366 TL. Muğla’da konut fiyatlarında yıllık değer artışı %55, ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 277 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 131 bin 390 TL. Balıkesir’de ise konut fiyatlarında yıllık değer artışı %45 olarak gerçekleşirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 67 TL, ortalama konut fiyatı 455 bin 280 TL.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.