Demirci Mehmet Efe Nazilli’de anıldı

Demirci Mehmet Efe Nazilli’de anıldı

Kuva-yi Milliye öncülerinden Demirci Mehmet Efe ölümünün 57’nci yılında torunları ve Başkan Alıcık tarafından mezarı başında anıldı.

Nazilli Belediyesi, Milli Mücadele kahramanı Demirci Mehmet Efe’nin ölümünün 57’nci yılı nedeniyle anma töreni düzenledi. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yerel yazarlar tarafından verilen konferans ile başlayan tören, Demirci Mehmet Efe’nin Eğriboyun Mezarlığındaki kabrinin ve Cumhuriyet Parkı’nda bulunan heykelinin ziyaret edilmesi ile son buldu.

 

Milli mücadele kahramanlarının gelecek nesillere anlatılması ve bıraktıkları emanetlerin en iyi şekilde korunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Alıcık, “Türk devleti büyük bir devlet. Milli Mücadele kahramanlarının gelecek nesillere çok iyi aktarılması gerekiyor. Kuva-yi Milliye kahramanlarımızın heykellerini yapmak, isimlerini caddelere sokaklara vermek önemlidir fakat asıl olan onların bıraktıkları emanetlere sahip çıkabilmek. Nazilli Belediyesi olarak bunu çok önemsiyoruz. Demirci Mehmet Efe ile ilgili arşivlerin toplatılması için çalışmalarımızı başlattık. Nazilli’nin önemli bir tarihi hatırası ve mirası olan Demirci Mehmet Efe’ye minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

 

Demirci Mehmet Efe’nin hizmetlerini ve hayatını anlatan Yazar Şahin Efe Yılmaz, onlarca kaynakta Milli Mücadele kahramanlarının anlatıldığını belirterek, “Bu kaynaklar incelenmeden Demirci Mehmet Efe hakkında söz söylemek milli tarihe ihanettir. Allah Demirci Mehmet Efemizden ve isimsiz kahramanlarımızdan razı olsun” dedi.

 

Yazar İbrahim Kiraz ise, Demirci Mehmet Efe ve zeybeklerin hayatlarından kesitler aktararak Nazilli’de bu anlamda ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

 

Düzenlenen törene Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuva-yi Milliye Komutanı Albay Demirci Mehmet Efe’nin torunları, Demirci Mehmet Efe kitabının yazarı İbrahim Kiraz ve Zeybeklerin Efesi Efelerin Komutanı Albay Demirci Mehmet Efe kitabının yazarı Şahin Efe Yılmaz katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.