DEMİRCİ’YE GENEL MERKEZDEN TOKAT GİBİ CEVAP

DEMİRCİ’YE GENEL MERKEZDEN TOKAT GİBİ CEVAP

İYİ Parti Aydın İl Yönetiminin kararıyla disipline sevk edilerek partiden ihraç edilen önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Önder Uzdil, Merkez Disiplin Kurulu tarafından haklı bulundu.

Kararda, Uzdil’in söylem ve paylaşımlarının ihracı gerektirmeyeceği vurgulandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Önder Uzdil, “Paylaşımların tamamı gerçekti ve geçen zaman beni haklı çıkardı. İl Başkanı Demirci ve bazı yöneticilerin paylaşımları daha büyük disiplin suçu oluşturmaktadır” dedi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Millet İttifakının Aydın’daki durumuyla ilgili açıklamaları tartışılırken, bir süre önce gerçekleşen ihraçlarla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Cemal Sarı’nın Başkanlığındaki yönetimde İl Başkan Yardımcısı olan Önder Uzdil, Süleyman Demirci ve yönetimi tarafından sevk edildiği İl Disiplin Kurulunca 11 Ocak 2021’de partiden uzaklaştırılmıştı. Uzdil, ihraç kararına İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulunda itiraz etmiş ancak süreç sonlanmadan üyelikten istifasını sunmuştu.

“KARARIN BOZULMASI GEREKİR”

Yapılan itirazı değerlendiren Merkez Disiplin Kurulu, Önder Uzdil’in ihraç kararını haksız buldu. 5 Nisan tarihli toplantıda delilleri değerlendiren Merkez Disiplin Kurulu, “soruşturulan hakkında tatbik olunan müeyyidenin, soruşturulan eylemine karşı gelmediği, eylemin kararda atıf yapılan hali ile İYİ Parti tüzüğü 76 maddesinin uygulanmasının mümkün olmadığı, bu nedenle kararın bozulması gerekli olduğu…’’ ifadelerine yer verdi. Ancak Önder Uzdil kendiliğinden istifa ettiğinden, ihraç kararı bozulmadı. 

“EDEP SINIRLARINI ZORLAYAN PAYLAŞIMLAR”

Merkez Disiplin Kurulu’nun aldığı kararda kullanılan ifadeleri, ‘hak yerini bulmuştur’ sözleriyle değerlendiren önceki dönem İL Başkan Yardımcısı Önder Uzdil, “Gerçekte ihracıma giden disiplin süreci, mevcut İl Başkanlığının, geçmiş il yönetimine bir baskısı ve o yönetimde bulunan arkadaşları ve arkadaşlarımızın partimize kazandırdığı başarıyı değersizleştirme operasyonuydu. İl Yönetiminin ihraç için ortaya koyduğu gerekçeler, benim bir takım sosyal medya paylaşımlarıydı. Bu paylaşımlar disiplin suçu oluşturmuyordu. Çünkü, ortada asılsız bir beyanım yoktu. Paylaşımlarımda, Genel Başkanımıza, Genel Merkez Teşkilatımızın yöneticilerine karşı yapılan hadsiz ve seviyesiz paylaşımlara itirazımız vardı. Partimizi bölmeye çalışan ‘Taban Hareketi’ ve ‘Sözümüz Var Hareketi’ne karşı partimizin içine sızmış kişilerle ilgili uyarılarımız vardı. Paylaşımların tamamı gerçekti. Ve geçen zaman beni haklı çıkardı. Kesin çıkarma kararımıza dayanak oluşturulan sosyal medya paylaşımları üzerinden hareket edilecek olursa; şu anda İl Başkanı Süleyman Demirci ile İl Disiplin Kurulu Başkan ve Yardımcısı olmak üzere görev yapan bazı yöneticilerin geçmişteki sosyal medya paylaşımları çok daha büyük disiplin suçu oluşturmaktadır. Direk Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER, Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın olmak üzere ‘edep sınırlarını zorlayan paylaşımlar’ kendilerine aittir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.